– Det var et spennende år, som startet med at jeg begynte å slanke meg for å komme i form. Og med det utgangspunktet meldte jeg meg på «71 grader nord» for å få en ekstra motivasjon, sier Holst.

Og det var nettopp Holsts humørfylte, vennlige og inspirerende innsats i den populære realityserien, som gjorde at han ble nominert til årets hadselværing.

– Fornøyd

Selv synes Marius Holst at de ukene han fikk være med på realityprogrammet var svært givende. Da han fikk grønt lys, bestemte han seg for å kaste seg ut i det. Han er godt tilfreds med det endelige resultatet som seerne fikk se på skjermen.

– Jeg er godt fornøyd med måten jeg ble fremstilt på i programmet. Jeg er en ærlig fyr som er ganske direkte, så får det heller være at jeg har et ganske frodig språk. Jeg er også en showmann og igangsetter. Alle disse sidene fikk jeg vist fram på tv. Jeg føler også at de andre deltakerne satte pris på at jeg var den jeg var. Å være seg selv er viktig, sier hadselværingen.

Publikumspriser

At Holst ikke endte opp som seierherre i «71 grader nord», lever han svært godt med.

– Jeg kom ganske langt, hadde fantastiske opplevelser, fikk gode venner underveis og ble etter hvert i god form. Jeg følte at jeg totalt sett fikk det bra til. At jeg i tillegg fikk publikumsprisen på finalefesten, må jeg si meg veldig godt fornøyd med, sier Holst.

Stolt

At Holst som en av seks personer har blitt nominert til årets hadselværing for 2017, kom svært uventet på ham.

– Jeg var på jobb da kona ringte og spurte om jeg var klar over at jeg var på fremsiden av Vesteraalens Avis fordi jeg var nominert til årets hadselværing. Jeg ble rørt og lurte på om noen hadde meldt meg inn. Det er veldig stort for meg å bli nominert, og jeg har så vidt begynt å tenke på en eventuell tale, sier tv-stjernen.

Vil bygge videre

Nå når Holst både har fått både «71 grader nord» og fjoråret på litt avstand, er han godt fornøyd med hvor han står i livet.

– For meg var det et år med store livsstilsendringer. Jeg kuttet ut alkohol og ble flinkere til begrense meg selv med tanke på kosthold. Resultatet er at jeg er friskere om morgenen og har mer tid og energi. Det kommer særlig godt med når jeg har to barn som krever sitt. Jeg føler at jeg har mer tid til dem nå. Jeg er takknemlig for at «71 grader nord» ga meg muligheten og motivasjonen jeg trengte for å gjennomføre en sånn livsstilsendring, slår Marius Holst fast.

Avstemningen av Årets Hadselværing er avsluttet. Resultatet vil snart bli offentliggjort.