Før jul i fjor skrev VOL om selskapet Nye Vesterålen eiendoms planer om å etablere Kiwi-butikk i området der Byggern inntil nylig hadde sin byggevareforretning.

Det er Nye Vesterålen eiendom AS som eier grunnen der den tidligere Byggern-butikken lå, samt tomta til «Bergsmogården» (der blant annet treningssenteret Stamina holder hus).

Selskapet har siden 2014 vært i dialog med Hadsel kommune om kjøp av en tilstøtende eiendom i vest (se kartet over).

Nylig kom også selskapet Fazenda på banen.

Rådmann Ola Morten Teigen konkluderte i torsdagens formannskap at innstillingen som peker ut Fazenda, er solid. Det samme mener flertallspolitikerne i formannskapet.

Langt på overtid, torsdag morgen, kom det i tillegg et fjerde bud på den attraktive eiendommen. Rådmannen mente i møtet det ville være uholdbart med tanke på de andre aktørene å slippe til et fjerde konsept.

Uenige

Gro-Marith Villadsen (Ap) konkluderte med at man lander på den opprinnelige innstillingen. Arne Ivar Mikalsen (V) ønsket å sette brems på saken. Han pekte på at man ikke vet nok om aktørene, at saken ikke er godt nok opplyst, og at man ikke i stor nok grad tar hensyn til den helhetlige utviklingen.

Rådmannens innstilling gikk gjennom, mot to stemmer fra Venstre og MOS.

Dermed er det altså Fazenda som får kjøpe tomta. Hva som skjer med planene til Nye Vesterålen Eiendom, er dermed oppe i lufta.

VOL kommer tilbake med mer på denne saken.