Fredag kommer en av norsk films klassikere i ny utgivelse, nemlig «Norske Byggeklosser» - en film om at det å bygge hus ikke er bare bare, og dypest sett en satire over det norske samfunnet. I originalen, fra 1972, herja Rolv Wesenlund i ikke mindre enn åtte roller. I den nye varianten - der huset kun skal pusses opp, ikke bygges fra grunnen av - er det Atle Antonsen som spiller både byråkratiet og byggebransjen i alle dens fasetter.

Også her i Vesterålen kan publikum få med seg kultfilmen i ny drakt: I Sortland hadde filmen premiere onsdag kveld, mens den i Stokmarknes har premiere fredag - klokka 15. Det er den en tanke bak:

– Da inviterer vi håndverkere rundt omkring her til å komme rett fra jobb og tidlig på kino. De slutter vanligvis tidlig på fredager, sier kinomaskinist Eldar Syversen, som for tida har ansvar for kinoprogrammet ved Hurtigrutens Hus.

Dersom man er kledd for oppussing, får man billigere billetter, ifølge Syversen:

– De får rabatt på billetten hvis de stiller i arbeidsklær. Alle i arbeidsklær får rabatt, det er ikke sånn at vi sjekker folks kontrakter for å bekrefte at de er håndverkere, sier Syversen.

Kafé Finnmarken er åpen fra klokka 14, og Syversen håper mange vil ta turen fredag.

– Vi håper det kommer folk selv om det er tidlig. Det blir spennende å se hvem av de lokale håndverkerbedriftene som stiller med hele staben. Premieren er en god anledning til hygge med kolleger, mener han.