– Han har en profesjonalitet og har med seg en fotballkultur fra hjemlandet Latvia som er veldig bra. Nå skal han tilpasse seg Melbo og vi skal ivareta ham på en god måte. Selv om Jevgenijs er en god keeper, skal han bli enda bedre. Snart kommer han som en kanonkule, sier en begeistret Thomas Rønning til VOL like etter at signeringen ble kjent onsdag kveld.

Hadde dialog

Svært få fotballinteresserte vesterålinger, om noen, hadde trodd at den latviske keeperkjempen skulle returnere til en klubb i regionen etter at han forlot Sortland ved sesongslutt i fjor.

– Vi visste at han ønsket å forlate Sortland og at kontrakten hans derfor ble terminert. På nyåret snakket vi med ham for å høre hva han tenkte og hadde lyst til. Vi fortalte om klubben, hvordan vi driver og hva som er våre ambisjoner. Etter at vi hadde hatt noe dialog, uttrykte han en veldig lyst for å melde overgang til oss, forteller Rønning.

Keeperjakt

Onsdag formiddag ble det kjent at Melbos solide målvakt fra fjorårssesongen, Jarle Jakobsen, skal i militæret og derfor er uaktuell for klubben i årets sesong.

– Det er noe vi har visst om en stund og derfor har vi vært på keeperjakt en periode. Keeperposisjonen er en svært viktig posisjon i et lag. Melbo har alltid hatt gode keepere, men Sazonovs ligger en klasse høyere på det meste. Han er rett og slett en klassesignering som kan tilføre oss mye. Vi er alltid interessert i spillere som har svært gode ferdigheter, understreker Rønning.

Utfordrende rekruttering

Ifølge Rønning er det ikke flust med unge keepertalenter Vesterålen.

– Å utvikle gode keepere er en krevende prosess. Vi følger godt med på hva som finnes i distriktet, men selv om det er talenter i Lofoten og Vesterålen, er det ikke så mange å ta av. Å rekruttere dyktige keepere er noe kretsen har tatt tak i, og etter hvert skal vi se på muligheten for å skolere keepere på Melbu også, sier han.

Med Sazonovs på plass mellom stengene, disponerer Rønning en bred stall. Den engasjerte treneren utelukker likevel ikke at det kan dukke opp flere nysigneringer etter hvert.

– Jeg synes at vi har en god stall, med bra bredde. Men vi er alltid på utkik etter gode spillere som kan bidra til å løfte oss og vi følger derfor godt med på hva som finnes der ute, slår Thomas Rønning fast.