– Det var på et diskotek der oppe, med Dance With A Stranger i 1990. Den gang var vi på vårt mest populære og solgte masse plater. Men, på Stokmarknes var det tydeligvis ingen som likte oss, humrer Alnæs i karakteristisk stil.

– Morsom forestilling

Fredag 2. mars er gitaristen og soloartisten tilbake, denne gang med showet «Min dans med strenger». Premiéren fant sted i hjembyen Kristiansund for tre uker siden, og siden den gang har han spilt rundt 12 forestillinger. Både kritikerne og responsen fra publikum har vært svært hyggelige, ifølge artisten selv. Avisen Tidens Krav i hjembyen, sparte ikke på rosen etter premiéren: «Det verbale gjøgleriet er beholdt, men strammet inn, og den gjennomgående miksen av gitarriff, småpludring, et rockevers, mer pludring, et kjent refreng, mer historiefortelling, fungerte til de grader», heter det blant annet i avisens anmeldelse av forestillingen.

Pugget manus

Nå gleder den blide musikeren seg til å opptre i Hurtigrutens Hus og lover å by på noe unikt som folk tidligere ikke har sett fra den kanten.

– Dette er en morsom forestilling som handler om mitt liv med gitaren. Den er både personlig og handler om hva gitaren har betydd for meg i både gleder og sorger. Jeg snakker blant annet om hvordan gitaren fungerte som en slags trøst da jeg mistet håret som 11-åring, forklarer han.

Samarbeider med kona

Alnæs forteller at forestillingen i stor grad er regissert og nøye planlagt. Improvisasjon, som han har gjort mye av i løpet av sin 35 år lange artistkarriere, blir det lite av.

– Jeg har måttet pugge manus for første gang i mitt liv, og har i tillegg lært meg flere kjente gitarsoloer. Det har vært mye arbeid, men veldig givende også, understreker han.

Ideen til showet har han gått svanger med i mange år, og pratet til det kjedsommelige om med kolleger.

– Det handler om å utfordre seg selv. Jo da, jeg kunne ha seilt på gamle meritter og hits. Jeg ønsket å fortelle min historie, og om hvordan jeg brukte et handikapp til å få styrke. Det er definitivt det største og mest gjennomarbeidde prosjektet jeg har gjort på egen hånd, sier han, og legger til at «Min dans med strenger» er et prosjekt som han og kona står bak, og som de selv har finansiert.

Lokal musikerhjelp

Før jul gikk kristiansunderen ut og etterlyste gitarister som ønsket å opptre med ham på de ulike stedene turneen skulle foregå. Den profilerte gitaristen får derfor med seg et lokalt alibi på scenen i deler av forestillingen som blir ingen ringere enn Ove Schei. d

– Han er en erfaren og flink musiker som skaper god stemning. Det har ellers vært helt fantastisk å ha med en lokal forankring i showet. Å gi plass til nye talenter er viktig for meg. Frem til nå har vi spilt med 12 gitarister i hele Sør-Norge, alt fra en 13-åring til en godt voksen mann. Det lokale engasjementet har vært fantastisk, slår Frode Alnæs fast.