Revyensemble ble mottatt med trampeklapp og stående applaus etter avslutningsnummeret. Det er tydelig at innbyggerne på Sandnes har vært sulteforet på revy de femten årene som har gått siden sist.

Innovativt grep

Et spennende og uvanlig trekk for revy å være, var bruken av film på storskjerm. Korte filmsnutter, ispedd humoristiske reklamefilmer for lokale produkter, ble vist underveis i revyen. Der kunne man følge en lokal utgave av Tv-serien Farmen, som tittelen på revyen spiller på, i flere miniepisoder. Blant andre medvirket Hadsel-ordfører Siv Aasvik og andre lokale skikkelser, i det som utviklet seg til å bli en beinhard kamp om allianser. De små reklamesnuttene harselerte ellevilt med flere lokale aktører i kommunen og fikk tidvis fram gapskratten hos publikum.

Bruken av film i revysammenheng kan fort bli kjedelig og bryte med for mye av det som skjer på scenen. I denne sammenhengen fungerte det godt, selv om det kanskje ble en eller to snutter for mange da det dro seg mot slutten.

Skarpe tekster

At filmene og reklamesnuttene var såpass godt laget og stramt redigert, bidro til at grepet ble enda mer vellykket. Som i lokalrevyer flest, inneholdt sketsjene mye lokalstoff som har preget nyhetsbildet, både på Sandnes, men også i Hadsel den siste tiden.

Mange av tekstene var skarpe, med flere lag, og hadde flust med gode observasjoner. Mye kan tyde på at manusforfatterne har gjort grundig research i forbindelse med skriveprosessen, eller at de har god innsikt i politiske og kommunale prosesser.

Lokalnyheter

Mange lokale temaer var utgangspunkt for revygjengens satiriske brodd. Ny gang og sykkelvei på Sandnes, for eksempel, ble harselert med. Forhåpentligvis blir ikke den like smal som den var på scenen. En ordfører som var svært glad i å dele ut roser, for mye og plagsom gran i Sandnes-marka, var også en del av menyen. Ett innslag som var særlig aktuelt, viste hvor enkelt, eller komplisert, det kan være med selvhjelpende teknologi for den godt voksne garde.

Ellers hadde revyen også musikalske numre som bidro til å gi forestillingen pusterom inn imellom. Særlig var avslutningsnummeret stemningsfullt, som var en lokal variant av Sauda-sangen, skrevet av frontfigur i Vestlandsfanden, Reidar Brendeland.

Friskt pust

Sandnesrevyen anno 2018 er et friskt pust for lokalsamfunnet, og ikke minst kjærkomment for det lokale revymiljøet. At en ny generasjon med revyentusiaster velger å ta opp tråden for svunnen tid, er forhåpentlig starten på en ny og varig revyperiode. Det bør i alle fall være nok stoff å ta av i det lokale nyhetsbildet til å kunne holde på en god stund.

I utgangspunktet var planen at revyen bare ble satt opp med en forestilling. Om så blir tilfellet, vil det være synd, for adskillig flere av innbyggerne i Hadsel bør få muligheten til å få med seg Larmen: kampen for tilværelsen.