Om «pulings», «årnings», bøker og krim

– Jeg er veldig glad i bøker, bekreftet My Ragnhild Malfang underveis i sitt foredrag for ungdomsskoleelevene fra Stokmarknes.

bokliste: Litteraturfomidleren hadde med seg en lang liste bøker. Elevene fulgte nøye med  Foto: KNUT IVAR AARSTEIN<----------

Hadsel

My Ragnhild Malfang har tatt navnet sitt etter universet i Mummidalen og fra eventyrene til Harry Potter. Og hun er ikke alene om hente navn fra bøkenes verden.

Malfang har jobbet veldig mye med å formidle bøker for unge, og hun gjorde en god jobb for en mengde ungdommer i Hurtigrutens Hus forleden.

Hun tok for seg en lang rekke kvalitetsbøker som kom ut i fjor, og fortalte om hvorfor disse bøkene kan være vel verdt å utforske.

De kjedelige svarene er at det blant annet gir kunnskap, empati, konsentrasjon og ordforråd å lese.

Det er imidlertid mye morsommere å konsentrere seg om opplevelsene det gir å lese gode bøker. My Ragnhild Malfang klarte godt å få frem magien mellom permene, og hun fikk frem både hvordan bøkene kan handle om alt fra «pulings» og «årnings» til spennende mysterier på den mørke siden av månen. Kanskje får bibliotekene i Hadsel mer besøk etter dette?