Vesterålinger med i Arctic triple - Lofoten Skimo til helga

Anders Jørgensen (Melbu), Magnus Kristiansen (Sortland) og Robin Jacobsen (Stokmarknes) stiller til start på Lofoten Skimo på lørdag.
Hadsel

The Arctic Triple – Lofoten Skimo går av stabelen for andre gang, lørdag 10. mars.

Dette er den første av tre konkurranser i The Arctic Triple 2018 av stabelen.

– Først ute er Lofoten Skimo, et toppturløp gjennom fantastisk Lofotlandskap. Deltagerne skal totalt over åtte topper og det er deltagere fra blant annet USA, Storbrittania, Sveits og Frankrike på startstreken, heter det i ei pressemelding fra arrangøren.

Blant deltakerne finner vi tre vesterålinger i Anders Jørgensen (Melbu), Magnus Kristiansen (Sortland) og Robin Jacobsen (Stokmarknes).

Anders Jørgensen forbedret nylig sin egen tid fra fjorårets utgave av Expedition Amundsen, som gikk over Hardangervidda, med en time og tyve minutter.

Anders er påmeldt SILVER triple, som innebærer at han skal gjennomføre ekstremdistansene på Lofoten Skimo og Lofoten Triathlon og Lofoten Ultra-Trail på 50 miles.

Internasjonale

Franskmannen Leo Virèt, som har vært en av Europas fremste Skimo-utøvere de siste årene, stiller også til start.

Lofoten Skimo består av to distanser. Den lange distansen er 36km der litt over 4.000 høydemeter og åtte fjell skal forseres. Starten går i Morfjorden og man gjør en nord-sør kryssing av Austvågøya, med målgang i Svolvær. Den kortere distansen er ifølge arrangørene for alle fjellvante og tar utøverne gjennom 12 kilometerm, over to fjell på til sammen litt over 1000 høydemeter.

Tre løp - tre sesonger

2018 er det andre året hvor alle de tre løpene i The Arctic Triple arrangeres. Løpsleder Frank Hagen kan fortelle at utøvere fra hele 23 land var med på fjorårets løp og tilbakemeldingene har vært over all forventning. .

The Arctic Triple består totalt av tre ulike løp som går i uke 11, 22 og 33.
Uke 11: Lofoten Skimo
Uke 22: Lofoten Ultra-Trail
Uke 33: Lofoten Triathlon