Ove Aalo ble årets entreprenørskapslærer

Lærer Ove Aalo ved Hadsel videregående skole, ble kåra til årets entreprenørskapslærer i Nordland.

Medie- og enteprenørskapslærer Ove Aalo, mest kjent som fotograf.  Foto: Hanna Huglen Revheim

Hadsel

Den anerkjente fotografen og medielæreren Ove Aalo ble mandag hedret av Ungt Entreprenørskap Nordland, og kåret til Årets entreprenørskapslærer i fylket.

– Det kom litt brått på. Jeg var overhodet ikke forberedt. Det kom helt overraskende. Jeg vet at prisen deles ut hvert år, men det har som regel gått til lærere som har vært lenger i faget enn meg, sier Aalo. Han begynte som lærer i 2010, og har kun jobba med entreprenørskap i 5-6 år.


Ungdomsbedrifter fra Andøy og Hadsel vant på fylkesmessa:

Pastel UB fra Andøy til topps for beste logo

Fylkesmessa for ungt entreprenørskap går av stabelen i Bodø denne uka. Mandag fikk fire ungdomsbedrifter, to fra Andøy og to fra Hadsel, heder i kåringen av de beste. Pastel UB fra Andøy gikk helt til topps i kategorien «Beste logo».

 

Elevene fra Hadsel videregående skole, hvor Aalo jobber, tok i mot nyheten om at han vant med stor glede, ifølge ham selv.

– De var mildest talt begeistra. Det var vill applaus, og de ropte navnet mitt så det ljoma gjennom salen. Det var veldig hyggelig, sier han.

Elevbedriftkultur

Ifølge Aalo har Hadsel videregående en sterk entreprenørskapskultur.

– Jeg nyter nok litt godt av at vi på Hadsel vgs er veldig aktive når det gjelder å bruke ungdomsbedrifter. Dette med entreprenørskap er litt todelt: vi bruker ungdomsbedrift som metode i noen av yrkesfagene, og så har vi et valgfag som heter entreprenørskap, og der bruker vi det også, forklarer han.

Aalo har også drevet selvstendig som fotograf i over tjue år, og det var grunnen til at han ble lærer i entreprenørskap, i tillegg til medielærer.

Juryens begrunnelse

Ifølge juryen er han "faglig sett veldig dyktig, holder seg oppdatert og vinner fortsatt priser nasjonalt for arbeidet sitt," en "lun person med stor omsorg for både elever og kollegaer, jevnt godt humør og er veldig løsningsorientert."

For å dra det hele litt ned på jorda igjen: De sier også at han er litt vimsete og ikke så organisert.

– Jada, det er det nok mange som tenker om meg. Det tror jeg nok. Det er litt overflatisk, for jeg er egentlig ganske organisert, men jeg gjør kanskje ting i en annen rekkefølge enn de som er veldig organiserte, sier Aalo lattermildt.


 

Juryen skryter også av at Aalo er nysgjerrig og ikke redd for å prøve ut nye ting.

Aalo og entreprenørskapselever fra Hadsel, Andøy og resten av fylket er denne uka i Bodø for en stor entreprenørskapsmesse.