Utmerkelse til vaskerigjengen ved Hadsel Asvo

Takket være det Norske vaskeriers kvalitetstilsyn (NVK) kaller «fantastisk innsats» vanket det både kake og diplom i kantina hos Hadsel Asvo torsdag.

VINNERNE: Bak fra venstre Tor Ivar Gjerstad, Torunn Marie Pedersen, Tone Andersen, Lill June Berg, Torbjørg Berg, Robert Johansen (delvis skjult), Line Eggen og tilsynsansvarlig Atle Gundersen. Foran Marianne Toften og Anita Enoksen. 

Hadsel

I løpet av 2017 gjennomførte NVK totalt 210 tilsyn hos til 58 vaskerier rundt om i landet. Takket være det som ble observert og registrert under besøkene hos vekstbedriften på Melbu, tok NVKs mann enda en tur til Hadsel Asvo torsdag formiddag.

– Dere har gjort en fantastisk innsats innenfor områder som hygiene, egenkontroll, vedlikehold og renhold. Vi vurderer vaskeriene ved hjelp av en karakterskala fra 1 til 7. For å få diplom trengs det minst 6,9, fortalte Atle Gundersen, som har tittel prosesskonsulent i NVK.

Samtidig må vaskeriet være godkjent med karakteren A eller A+ i henhold til bransjestandarden «Smittevern for vaskerier som behandler tekstiler til helseinstitusjoner» dersom vaskeriet behandler institusjonstøy. Noe Hadsel Asvo gjør. De har i denne omgang fått karakterene A og 7,0.

STAS: Diplomet ble feiret med kake. Marianne Toften og Marthe Tømmerås koser seg i kantina. 

 

Mange store kunder

Det er slett ikke dagligdags å få et slikt diplom. Hadsel Asvo har vært medlem av NVK i ti år, men har ingen fra før. For 2017 blir det bare delt ut fem stykker.

– Diplomet henger høyt og vi er veldig stolte, forteller Asvo-sjef Line Eggen.

Vaskeriet, som er ett av etter hvert ganske mange felt bedriften opererer innenfor, har kunder både fra det offentlige, lokalt næringsliv og privatpersoner.

– Vi vasker for kommunen, Nordlaks, Lerøy og privat næringsliv som for eksempel Alf Brekken og sønner. I tillegg vasker vi mye tøy for dem som bor på sykehjemmene. Så det er klart hygiene og smittevern må stå i høysetet for oss, sier Eggen.

– Den beste arbeidsplassen

Marianne Toften er blant dem som har lang fartstid som ansatt ved vaskeriet.

– Vi jobber hele tiden med nedspriting og desinfisering. Det er viktig å være veldig nøye når man holder på, sier damen som bort på Sortland.

Toften har jobbet på Asvo siden 2009.

– Det er den beste arbeidsplassen jeg har hatt, sier hun.

Men likevel ser hun ingen grunn til å hvile på allerede mottatte diplomer.

– Vi skal klare å komme oss opp på A+ neste gang, sier hun bestemt.

Line Eggen er på bølgelengde:

– Når vi nå finner en plass til å henge diplomet må vi jo sørge til at det er en vegg der det er plass til flere, smiler hun.