Flott innsats av Vesterålsløpere under NNM Ski 2018

I et strålende vær på Sjåmoen skisenter utenfor Mosjøen gjorde en rekke skiløpere fra Vesterålen flotte presentasjoner på første konkurransedag under NNM på ski.

Alsvågløperne Johan Nordeng og Sivert Nordeng tok sølv og bronsje under NNM på ski fredag.   Foto: Innsendt

Til venstre Tuva Pettersen fra Melbo IL, Ella Ellingsen Mortensen fra Kabelvåg og Svolvær Ski Lofoten og Emma Nordgård fra samme klubb. Flere skiløpere fra Vesterålen har gjort det skarpt og fått gode plasseringer under NNM ski.  Foto: Innsendt

Hadsel

I fredagens konkurranse i klassen Gutter 15 år har Alsvågløperene Johan Nordeng og Sivert Nordeng fått henholdsvis 2. og 3. plass, og fra samme klubb debuterte Vegard Bråthen i Gutter 13 år med en sterk 6. plass.

Fellesstart i klassisk stil

Fra Melbo IL har Jakob Sørli Pettersen fått en 3. plass i klassen Menn 17 år og Tuva K. Pettersen en 6. plass i Jenter 15 år. 

I tillegg har løpere fra Åse IL, Sortland, Alsvåg, Stokmarknes og Melbo gjort gode prestasjoner i sterk konkurranse med skiløpere fra hele Nord-Norge.

– Med varslet endring av været er både løpere og støtteapparat spent på lørdagens konkurranse med fellesstarter i klassisk stil, opplyser Hallvard S. Pettersen fra Melbo IL.

Fine forhold før start lørdag

Lørdag morgen ser det imidlertid ut som forholdene kan bli fine, ifølge Pettersen. Han er i startområdet idet det er en halvtime til løperne skal ut fra start og det er hektisk aktivitet med smøring og de siste forberedelser.

– Akkurat nå er det syv minusgrader, lett overskyet og veldig fint. I dag  skal løperne gå fellestart klassisk i forskjellige distanser. De aller yngste skiløperne går bare 3,75 kilometer mens de eldste går hele den vanlige tremila, og alle går fellesstart, sier Pettersen.