Ifølge Brønnøysundregistrene fratrådte Svein Erik Nicolaysen som styreleder for Nordnorsk brønnboring. Dette ble registrert i Foretaksregisteret 15. mars. Ifølge samme kilde tiltrådte Nicolaysen som styreleder 8. desember i fjor. Han har overfor VOL uttalt at han ikke ønsker å kommentere saken.

Utvidet kapital

Ifølge Brønnøysundsregistrene, er står nå bedriftens eier Kjell Magne Rask, oppført som både daglig leder og styreleder. Det har ikke lykkes VOL å få en kommentar fra Rask.

Nordnorsk Brønnboring utvidet kapitalen sin i februar med en million kroner. De tre siste årene (2014-2016) har selskapet omsatt for om lag 18 millioner kroner i året. Selskapet leverte pluss i regnskapene i alle tre årene.

Sju år siden etablering

Nordnorsk Brønnboring etablerte seg på Stokmarknes i 2011, da Rask, kjøpte selskapet for 2,9 millioner kroner fra børdrene Olsen på Evenskjær. Selskapet ble stiftet i Nordreisa i 1979 og hadde base der frem til for sju år siden.

I 2013 ble Nordnorsk Brønnboring utnevnt til gasellebedrift, som innebærer at i løpet av de fire siste årene, må ha omsetning på over én million kroner, levert godkjente regnskapstall, minst doblet omsetningen, ha et positivt samlet driftsresultat og i tillegg ha omsetningsvekst hvert år.

– Vi er veldig fornøyde. Dette er jo et bevis på at vi gjør noe rett, og at det vi har satset på gir uttelling, uttalte Kjell Magne Rask til VOL den gangen.