Ifølge NRK, vil Per Sandberg overta Justisdepartementet permanent, om han selv vil. Dersom det blir tilfelle, ligger det i kortene at det blir endringer i regjeringen.

Basert på samtaler

Etter det NRK erfarer, har Frp tre kandidater klare som fiskeriminister, der en av dem er tidligere Hadsel-ordfører og nåværende stortingsrepresenant, Kjell-Børge Freiberg.

Opplysningene til statskanalen er basert på samtaler med en rekke kilder fra regjeringspartiene de siste par dagene.  Ifølge disse kildene er Freiberg en av få tenkbare kandidater i Nord-Norge som er aktuell for statsrådsposten.

Ulik erfaring

46 år gamle Freiberg var statssekretær for både Tord Lien og Terje Søviknes da de begge var Olje- og Energiminister i to perioder i tidsrommet 2015-2017.

De to andre kandidatene som trekkes frem som mulige avløsere for Sandberg, er 37 år gamle Helge Andre Njåstad og Harald Tom Nesvik. Njåstad er i dag Frps finanspolitiske talsperson, mens Nesvik er en erfaren politiker som frem til i fjor hadde 20 år bak seg på Stortinget. Han skal etter planen overta som fylkesmann Møre og Romsdal i 2019.

Opp til Frp

Ifølge NRK vil nye statsråder neppe bli presentert før etter påske.

– Denne ballen ligger hos Frp, Siv Jensen og Per Sandberg nå, og så har de jo også en personkabal som skal gå opp i Stortinget etter at Sylvi kom tilbake dit nå, så de vil vel se alt i en sammenheng før de lufter statsrådspreferansene sine med Erna, sier en sentral Høyre-kilde til NRK.

Ifølge NRK, har verken statsministerens kontor eller Frp-leder Siv Jensen, hatt noe ønske om å kommentere saken.