–  For Hadsel kommune er det viktig på en lang rekke områder å ha et godt samarbeid med politiet. Dette kan være både ved kriser, rådgivning og gode innspill hva gjelder lokal prioritering, skriver rådmannen i sin saksutredning.

Det gode samarbeidet har etter rådmannens vurdering gitt gode resultater, spesielt ved krisehåndtering og trafikksikkerhetsarbeid, men også andre områder.

Rådmannen opplever også at politiets tilstedeværelse i rådhuset enkeltdager har gitt en veldig positiv utvikling av samarbeidet.

Et positivt vedtak om å inngå samarbeids avtalen vil slik sett bare understreke Hadsel kommunes dedikasjon til politirådets arbeid og følge opp jobben på en tett og god måte. Selv om avtalen er generell og åpen er dette ikke til hinder for å ta opp store og små saker i rådet, der alt fra skilting og vegetasjon langs vei til råkjøring, sikring av eiendom samt beredskap har vært tema så langt, skriver rådmannen videre.

Rådet har ingen direkte kostnader for kommunen. Rådmannen er ifølge saksutredningen før behandlingen i formannskapet fredag,positiv til å forankre det positive samarbeidet i politirådet i kommunens øverste organ. Dette bidrar til å understreke betydningen av politirådet og forplikter Hadsel kommune til fortsatt målrettet jobbing med kriminalitetsforebygging sammen med politiet.

Politikerne i formannskapet i Hadsel var svært positive til å få etablert en avtale basert på arbeidsformen politiet i dag har med kommunen, gjennom sin tilstedeværelse på rådhuset. Dermed stilte et enstemmig formannskap seg bak saksfremlegget.