"Sjørøverskute" til kai på Stokmarknes

Tirsdag morgen var det en båt ved kaia i Stokmarknes som fikk mer oppmerksomhet enn alle andre. Båten, som kan minne om et sjørøverskip, hadde lagt i havn i Stokmarknes sent mandag kveld. Som bare er en av mange stopp på ferden til Svalbard.
Hadsel

– Dette er en nederlandsk båt som er på vei til Longyearbyen, forteller Rolf stange som er en av mannskapet om bord.

Om bord på båten som ankom Stokmarknes sent mandag kveld er det tyske og nederlandske turister. Reisen startet i Bodø på fredag og skal ta to uker, men for båten startet reisen i Nederland og plukket med seg passasjerer i Kiel før de satte seil mot Norge.

– Båten skal være på Svalbard hele sommeren før vi drar sørover igjen i oktober og tar med oss andre turister, sier Stange.

Etter en kort stopp i Stokmarknes drar båten videre mot Tromsø i ettermiddag.