Turneringen, som finner sted i flerbrukshallen på Stokmarknes, går over to dager. Mens det var de yngste mellom sju og åtte år som spilte lørdag, er det ni og tiåringene som skal i ilden søndag. Totalt 32 lag vil ha vært i aksjon når turneringen er over søndag, fordelt på 17 lørdag og 17 søndag.

– Gøy å spille fotball

Holmgang fra Maurnes i Sortland, var det eneste jentelaget i turneringen og møtte derfor rene guttelag, i tillegg til noen mikslag. Selv om motstanden ble i tøffeste laget, påvirket ikke det humøret på spillerne i veldig stor grad. To av jentene på laget, Amalia Steinsdatter Høve og Sigrid Berthelsen, ga uttrykk for at det sosiale er det viktigste.

– Det er gøy å spille fotball og å score mål, men det aller beste er å spille sammen med andre, sier Amalia Steinsdatter Høve.

– Laget består av spillere født i 2010,11 og 2012. De yngste går siste året i barnehagen, forteller trener Linda Berthelsen.

Vil ha flere jentelag

Hun håper at det blir flere jentelag å se på banen i fremtidige turneringer.

– Det har vært litt labert med jentelag i Hålogaland. Vi håper at det blir litt bedre etter hvert, sier hun.

Kampvert fra Stokmarknes IL, Tommy Løveng, skulle gjerne sett at det var flere jentelag med.

– Vi har kun ett jentelag i år og skulle sett at det var noen til. Vi har noen mixlag med begge kjønn. Det går stort sett veldig fint, men det vil alltid være noen fysiske forskjeller på gutter og jenter i den alderen, sier han.

Eksemplarisk oppførsel

Første dag av todagersturneringen gikk også på skinner arrangementsmessig. Med tanke på at spillerne er såpass unge, er det ikke resultater som står i sentrum, men fotballglede og ikke minst Fairplay.

– Vi teller ikke mål. Fairplay er veldig, både blant spillerne og foreldrene på sidelinjen.  Det har fungert veldig bra. Alle har oppført seg eksemplarisk, slår Steingrimsen fast.