– Er det ikke utrolig? Vi holder på å jobbe på spreng fredag kveld for å bli ferdig til åpningen noen timer senere, og så oppstår det en vannlekkasje på det mest ubeleilige tidspunkt. Hvor uheldig skal man være?, spør daglig leder ved Den Glade Kokk, Yusuf Deniz retorisk.

Uheldig

Deniz og flere i staben hans har jobbet iherdig den siste uka for å få Lekeland, som består av 85 kvadratmeter med blant annet sklier, disser, karusell, matter, ganger og mye annet moro, ferdigstilt. Alt var så og si klappet og klart fredag kveld, før problemene oppsto. Ifølge innehaveren skyldes det hele et uhell.

– Det er stålkonstruksjoner som holder delene sammen. Vi skulle sett en av dem på plass, men var uheldige og kom borti vannledningen i taket. Da var det dessverre gjort og det begynte å sprute vann, forteller han.

Slik så det ut etter vannlekkasjen. Foto: Privat

Fikk bistand av brannvesenet

Han fikk etter hvert bistand av brannvesenet til å stoppe lekkasjen. En varmemaskin som skal tørke opp resten av vannet, er også på plass. Deretter gjenstår det mye arbeid før Lekeland kan åpne.

– Nå må vi vaske ned vegger og plater som er tilgriset med vann. Det er ganske mye arbeid og vil ta en del tid. I tillegg må vi sette inn noen nye rør i selve konstruksjonen. Heldigvis bestilte jeg en del ekstra slik at jeg har disse delene i bakhånd, sier Deniz.

Taper ikke penger

Han understreker at det ikke har forekommet vannskader på verken utstyret eller i  selve rommet i forbindelse med lekkasjen og at det derfor ikke blir en forsikringssak.

– Jeg taper ikke penger på dette, men jeg taper tid. Nå blir det ufattelig mye arbeid for å få det i stand så raskt som mulig, sier han.

Eksakt når åpningen blir, kan han ikke si på det nåværende tidspunkt, men håper å kunne åpne i løpet av ikke alt for mange dager.

– Det er vanskelig å si, men målet er å bli ferdig med all vasking og nyinstallering innen to uker. Jeg håper i alle fall det, men kan ikke love noe, understreker han.

Nå gjenstår det mye vaskearbeid for å reingjøre flere av lekedelene. Foto: Vidar Eliassen

Tar forholdsregler

Flere barn var skuffet da de fikk høre at det ikke ble noen lek i den nye lekeparken lørdag formiddag. Deniz beklager at mange er skuffet, men opplyser om at miniversjonen av Lekeland, som står plassert i innerst i kafelokalet og er myntet på de fra 1-3 år, vil være åpent fremover.

Opp i all elendigheten, understreker Deniz at han er glad for at lekkasjen skjedde nå og ikke etter selve åpningen.

– Det hadde nesten vært enda verre. Jeg har snakket med en rørlegger som skal se nærmere på det som har skjedd og lage det til slik at noe lignende ikke skjer igjen, slår Yusuf Deniz fast.