Trommer sammen regionsstevne på Stokmarknes:

– Vi ønsker å lage litt liv og røre og skal spille på tre steder i sentrum

Denne helga kan du forvente masse korpsmusikk i Stokmarknes sentrum. Da arrangerer nemlig Stokmarknes Musikkforening regionstevne.

Korpsmusikk: Til helga blir det mye korpsmusikk i Stokmarknes sentrum. Stokmarknes Musikkforening arrangerer regionstevne og håper mange kommer for å høre og se på. Fra musikkforeningen kommer en sterk oppfordring til hadselværingene om å heise flagget i forbindelse med det store stevnet. Arkivfoto 

Hadsel

– Vi ønsker å lage litt liv og røre og skal spille på tre steder i sentrum, sier Rolf Christian Dahl.

Korps i sentrum

Blant annet blir det punktspillinger på lørdag og særkonsert med humor.

– Særkonserten er åpen og gratis for publikum, sier Dahl.

Søndag er det også flere korps som har meldt seg på konkurranser på torget.

– Det er ikke ofte at det er konkurranser på stevner. Da blir det hurtigspillkonkurranse, der det er om å gjøre å spille raskest. I tillegg blir det en marsjeringskonkurranse hvor de skal forsere noen hindringer, mens de marsjerer. Det blir ikke så store hindringene siden det er vanskelig når du spiller. Men det blir noen svinger og litt slik, sier leder Line Grongstad.

Det blir også mulighet til litt sosial omgang og noe å bite i for dem som ønsker det.

– Vi samarbeider med skolekorpset og skal ha en stevnekafé, som også er åpen for andre som ønsker å ta seg en kaffe eller kake, sier Grongstad.

Sist Stokmarknes Musikkforening arrangerte stevne var i 2002.

– Vi håper folk kommer og ser på, og vi tror at det kan bli en livlig helg. Vi oppfordrer folk til å komme, for det er mye morsommere å spille når det er publikum, sier Grongstad.

Gleder seg: Line Grongstad og Rolf Christian Dahl håper mange kommer for å høre på korpsene i helga. Foto: Marit Bjørkheim 

 

Jubileumsstevne

Norges Musikkorps forbund fyller 100 år i år. Stokmarknes Musikkforening har derfor fått æren av å arrangere regionstevnet som et jubileumsstevne.

– Norges Musikkorps forbund er 100 år, som er noe av grunnen til at vi har fått stevnet, og de kommer til å være representert under åpningen, sier leder for hovedkomiteen til stevnet, Rolf Christian Dahl.

Det kommer også noen andre jubilanter som skal åpne stevnet.

– Hærens Musikkorps feirer også 200 år i år, så da passer det godt at de kommer fra Harstad for å åpne stevnet med konsert på fredag. Det er vi veldig glade for. Konserten kommer til å være gratis for dem som deltar, men vi kommer til å legge ut 200 billetter for salg også, smiler Dahl.

– Vi håper at det blir godt humør og mye god musikk. Og at det blir stas, avslutter Line Grongstad.

Både Konserten fredag kveld med Hærens Musikkorps og særkonsertene på lørdag er i Hurtigrutens Hus.