Dårlig oppmøte på skeiv klatring

Det var lite folk å se når Pride Vesterålen arrangerte "Trollfjordveggen på skeiva" i Hadsel Hallpark mandag kveld. Det stoppet likevel ikke det gode humøret til arrangørene.

Til tross for dårlig oppmøte ble det litt klatring i veggen. 

Hadsel

– Vi prøver å få til en sosial sammenkomst der folk kan få prøve seg i veggen, sier nestleder i Vesterålen Pride, Ida Maria Elde.

Prøver å samle folk

I løpet av uka arrangerer Pride Vesterålen flere arrangementer flere steder i Vesterålen.

– På alle arrangementene prøver vi å samle folk og danne nye bekjentskap, sier Elde.

De arrangerer blant annet bowling og forskjellige foredrag.

– Det er en liten baktanke med at det er klatring, fordi det er fysisk aktivitet og gir folk muligheten til å teste ut nye ting, sier Elde.

– Aktiviteter blir ofte et lukka miljø, så det kan være vanskelig å prøve noe nytt. Spesielt hvis du er alene, så derfor kan du komme hit og prøve, legger hun til.

– Vi har valgt å ha flere små arrangementer for å dekke mer av Vesterålen. Og mye er gratis slik at flere kan være med, sier Elde.

– Vi har prøvd å få til arrangementer rundt omkring. For hvorfor skal det bare være på Sortland eller Stokmarknes. Det gjør det også lettere for de som ikke har bil, sier Elde.

Håper på stort oppmøte

Vesterålen Pride arrangørene forteller at det fortsatt finnes negative holdninger og at folk får negative kommentarer over sin seksuelle legning.

– Vi får det bekreftet at vi gjør noe bra, sier Elde.

- I fjor var det mange som kom og turte å være seg selv. Det er jeg ganske stolt over, sier June Sofie Elde.

Tror på paraden

Til tross for at det ble dårlig oppmøte på klatringen håper de at interessen er like stor på Pride paraden i år.

– Vi håper mange kommer og deltar i år også, og at været stiller opp. Med tanke på hvor mange som kom i fjor regner jeg med at det blir like mange eller flere i år, sier Elde.

– Det var mange som stod på sidelinja og så på, og det er godt å se at også eldre og familier også kommer, sier sekretær Alice Marie Johansen.