Bekreftet: Madrugada gjør comeback og Lauvland Pettersen tilbake på trommer

Flere av originalbesetningen av Madrugada er tilbake når det legendariske norske bandet gjør comeback.

Her forent for lansering av "Best of"-plate i 2010. Fra v.: Frode Jacobsen, Jon Lauvland Pettersen og Sivert Høyem. Foto: Aleksander Andersen / Scanpix 

Hadsel

Dette bekreftet bandet i en video på sin facebookside i dag.

Jon Lauvland Pettersen var en del av bandet frem til 2002 på trommer. Nå gjør også han comeback.

På sine facebooksider har de nå lagt ut en video hvor bandet spiller låta Belladonna fra Industrial Silence, her med Høyem Frode Jacobsen og Lauvland Pettersen på trommer.

1. og 2. februar 2019 spiller de to konserter i Oslo Spektrum for å markere at det er 20 år siden de kom med sin debutplate «Industrial Silence».

Promobilde for konserten.  Foto: Knut Åserud

 

– Det er en fantastisk følelse. Vi har hatt tre øvingshelger hvor vi har funnet igjen den gode gamle kjemien. Det har fungert fra første tone, sier trommeslager Jon Lauvland Pettersen når NRK møter bandet i et gammelt fabrikklokale i Horten.

Lauvland Pettersen forlot Madrugada allerede i 2002 etter å ha vært med på bandets to første album, og er i dag bosatt i Hammerfest, og er opprinnelig fra Stokmarknes. Likevel var det han som lanserte idéen om en gjenforening for å markere at det har gått 20 år siden de slo bredt igjennom.

– Jon spurte meg over en lang lunsj om dette var noe vi i det hele tatt kunne snakke om. Vi var alle enige om at vi måtte sjekke først om det musikalske var liv laga. Selv om det var veldig, veldig lenge siden vi har spilt sammen, så var det allerede på den første øvingen en følelse man bare gjenkjente med en gang, sier Høyem til NRK.

Om det blir noe mer enn de to konsertene som er forespeilet, vil de ikke si noe annet om:


– Vi får se, sier Frode Jacobsen.

Promobilde fra Stageway. Lauvland Pettersen, Høyem og Jacobsen. Foto: Stageway  Foto: Knut Åserud

 

Gjester

Under konserten i Spektrum vil bandet ha med seg gjester, deriblant Ane Brun, som var med i storhiten Lift me.

På Stageways nettsider, står følgende om konserten:

Konsertene markerer 20-årjubileumet til bandets legendariske debutalbum, Industrial Silence.

På scenen disse kveldene står tre av de fire originale medlemmene, Sivert Høyem, Frode Jacobsen og Jon Lauvland Pettersen.  

Det er norsk rockhistorie at Madrugada spilte Oslo Spektrum to ganger før de sa takk for seg for ti år siden, og det er norsk rockhistorie som i februar 2019 vil få ytterligere et nytt kapittel, når Madrugada vender tilbake til Oslo Spektrum for to nye konserter neste år.  

Denne gang vil fokuset i vesentlig grad være på sangene fra debutalbumet, «industrial silence», som ble sluppet 30. august 1999.  

Historien om Madrugadas gjennombrudd er virkelig en av musikk-legendene i Norge. Virgin Records tilbød bandet platekontrakt sommeren 1998. Avtalen ble etter sigende signert på panseret på en bil utenfor Oslo Børs, og ga bandet ubegrenset med tillit og studiotid for å realisere sine store visjoner. September året etter, gikk debutalbumet «Industrial Silence» sensasjonelt rett inn på førsteplass på VG-lista. Albumet er blitt stående som en av norsk rocks virkelig store klassikere.  

De neste ti årene ga Madrugada ut ytterligere fire studioalbum, det siste, selvtitulerte, ble påbegynt før gitarist Robert Burås gikk bort i 2007 og ble utgitt i 2008.   På sine ti år som band mottok Madrugada fem Spellemannpriser, inkludert «Årets Spellemann» i 2005, og to Alarmpriser, samt en rekke salgstroféer.

VOL kommer med mer.