– La meg slå en ting fast med en gang; Vi kommer til å få bygd vernebygget over Finnmarken og vi kommer til å få et nytt og flott museum, sier hun på direkte spørsmål om hva hun tenker etter at det før helga ble litt uklarheter og temperatur mellom Hadsel kommune og Museum Nord om finansiering til Hurtigrutemuseet.

Aasvik er klar på flere momenter før torsdagens møte:

– Kommunestyret må på torsdag avgjøre på hvilken måte vi skal gå videre, nå som anbudsprisen ble langt dyrere enn vi hadde forutsatt i vårt vedtak. Kommunestyret vært tydelig på at det for eksempel ikke er ønskelig med et aksjeselskap for både bygg og museum, noe som Museum Nord har tatt opp til diskusjon igjen. Da må vi sette oss ned og se nøye på dette og konsekvensene det har.

Museumsdirektør, Geir Are Johansen, var før helga klar på at dette med å skille ut driften i et eget selskap, var noe han følte administrasjonen hadde vært på glid med før fredagens utspill fra økonomisjef, Tommy Løveng Hansen. Etter utspiller på VOL, fortalte Johansen at en slik polemikk kunne sette realiseringen av museet i fare.

– Rådmannens jobb

Aasvik på sin side, er klar på at Rådmannen i denne saken, kun har gjort jobben sin.

– Rådmannens jobb er å synliggjøre hvilke økonomiske konsekvenser de ulike modellene har for kommunen, og det er åpenbart at Museum Nords forhandlingsutspill både innebærer kraftig økte kostnader for kommunen, i tillegg til stor økning i økonomisk risiko for Hadsel kommune, sier hun og fortsetter:

– Likevel er jo rådmannen positiv i sin innstilling til å gå videre med saken under visse forutsetninger, og dersom vi støtter innstillingen vil vi gi administrasjonen fullmakter til å finne en løsning på saken.

– Normalt med uenighet

Uenigheten som har oppstått, i all offentlighet, mener Aasvik er helt normalt.

– I forhandlinger er det ikke unormalt at man er uenige.  At det blir diskusjon når det er flere titalls millioner involvert, mener jeg er både naturlig og sunt. Det er viktig med en god diskusjon for å gjøre de rette valgene.

Videre forteller hun at hun mener de to partene vil til samme mål:

– Jeg opplever at Hadsel kommune og Museum Nord har det samme målet om å få bygd et praktbygg rundt skipet i tillegg til nytt museum, så jeg er overbevist om at vi vil finne de gode og riktige løsningene i tiden som kommer.

– Tillit

Også i opposisjonen er tilliten til prosessen og administrasjonen stor:

– Administrasjonen har skissert ei løsning og vi forholder oss til at saken skal opp til politisk behandling førstkommende torsdag. Politisk inngripen på nåværende tidspunkt, om så skulle bli tilfelle, vil være en krevende øvelse og Høyre vil ikke ta initiativ til dette. Vi har tillit til at administrasjonen holder en konstruktiv dialog med Museum Nord, skriver leder i Høyre, Lena Arntzen.