Dette meldte Hadsel Høyre i ei pressemelding søndag kveld.

– Å være ordfører er å utøve lederskap for en hel kommune. Trond har de siste 20 årene hatt ulike lederstillinger, og har gode forutsetninger for å utøve godt lederskap som en samlende ordfører. Vi kjenner Trond som en omgjengelig, fornuftig og reflektert mann. Dette er nøkkel-egenskaper en samlende ordfører må ha. Trond skal være ordfører for alle partier, ikke bare Hadsel Høyre, sa nominasjonskomiteen i sin innstilling ifølge pressemeldinga.

Fornøyde

Styret sier seg svært fornøyd med at Trond ble valgt i kveld.

– Vi ser frem til det kommende året, og skal bruke tiden frem mot kommunevalget 2019 til å skape et godt fundament for de neste årene sammen med Trond. I tillegg til å bygge videre på gode samarbeidsrutiner internt i partiet må vi også utvikle gode samarbeidsrutiner med Venstre, FrP og MOS, sier partiet i pressemeldinga.

Programarbeid

Videre starter partiet nå opp med programarbeid til høsten. Dette vil nå den ferske ordførerkandidaten være en del av.

– Det er med andre ord mye arbeid som ligger foran oss, men vi er et godt team, og det er avgjørende for å kunne føre en klok og fremtidsrettet politikk til beste for Hadsel de kommende årene, heter det i pressemeldinga.

At Holten var kandidat, kom frem i mai. Nå er det altså klart og opposisjonen har med det en helt fersk ordførerkandidat foran neste høsts kommunevalg.