Dette bekrefter hun selv i ei pressemelding i dag.

– Det er et stort privilegium å få være ordfører i Hadsel, samtidig er det også kostnader ved et slikt verv. Ut fra en helhetsvurdering ønsker jeg derfor å ikke ta gjenvalg til kommunestyret for fire nye år i denne omgang. Hadsel og Vesterålen er en fantastisk region med store muligheter. Jeg håper å få brukt min kompetanse og mitt engasjement for regionen på andre måter fremover, skriver hun i pressemeldinga.

– Privilegium

Aasvik skryter videre av den jobben hun har hatt de siste tre årene:

– Å få være ordfører er et fantastisk privilegium. Enten det er når du blir invitert til sjuendeklasse på Melbu som gir råd om å bekjempe plast eller du får synge sammen med talentfulle ungdommer på åpninga av ungdomsklubben. Det samme er det når du får bidra til å beholde arbeidsplasser i fiskeindustrien eller jobbe for nye arbeidsplasser i havbruksnæringa. Stolte øyeblikk, som når prideflagget ble heist for første gang utenfor Hadsel rådhus.

Snuoperasjon

Aasvik har hatt mange tøffe tak i tida som ordfører, blant annet med mye kontrovers rundt flytting av ungdomstrinnet ved Sandnes skole i begynnelsen av perioden som ordfører. I pressemeldinga går hun delvis inn på deler av dette.

– Kommunestyret har gjort en økonomisk snuoperasjon som har sørget for at økonomien i dag er langt bedre enn da vi tok over. Det har vært tøffe prioriteringer, men det har vært nødvendige grep for en bærekraftig framtid for Hadsel.

Ut over dette vil ikke Aasvik kommentere avgjørelsen per dags dato.

Skjermdump fra Aasviks facebook. Denne ble offentliggjort minutter før hun sendte ut pressemeldingen til media.