Sjøslaget blir større hvert år:

Jubel og mye folkeliv på Hennes

Nytt i årets festival er blant annet konkurransen taulabyrint. –Kjemperartig, sier Phillip (7) og Nicklas (10).

Phillip og Nicklas var blant de mange som koste seg på Hennes under Sjøslaget, som har en rekke aktiviteter for store og små.  Foto: Tone M. Sørensen

Hadsel

På Hennes pågår sjøslaget hele helga, og lørdag var det flust av folk og mye aktivitet. Med servering av grillmat, boder med varer for en hver smak, fiskekonkurranse, vannquiz og hoppeslott for de minste, var det et godt besøkt festivalområde.

Sjøslaget på Hennes er en familiefestival, med mye gøy for de yngste.   Foto: Tone M. Sørensen

 

Solgte alt av spekemat

Phillip Emil Rønning (7) og Nicklas Madsen Pedersen (10) konkurrerte mot hverandre i tau-labyrint, som er en nyhet av året som har vært veldig populær.

– Kjempeartig, jeg synes denne konkurransen var det beste med alt, smiler Nicklas.

Asbjørn Walberg fra Holand i Gullesfjord sørget for tilbudet i en av bodene, siluetter til å pynte husvegger med og de er utrolig populære. Her er alt fra fuglehunder i stand, til elg, hjort og fiskende gubber.

Vesterålinger har sans for å pynte husene sine. Asbjørn Walberg har laget siluetter siden 1990-tallet, og de er stadig populære.   Foto: Tone M. Sørensen

 

– Jeg tror det er femte året jeg er her på Sjøslaget, og det har vært bra med folk her i dag, jeg har gjort det godt. Det er fint å komme seg ut og treffe kundene, sier han.

Kundene gjorde rent bord hos Arne Olaussen fra Bø gårdsslakteri på Sortland, som kan friste med lekkerbiskner som grillpølser av geit, krydret med blant annet chili.

Sommer og spekemat hører i hop: – Jeg solgte ut alt av spekepølser, sier Arne Olaussen.  Foto: Tone M. Sørensen

 

– Alt av spekepøler gikk med i dag, det ble tomt,  så det har vært mye folk, smiler Olaussen.

– Frister til gjentakelse

Tommy Paulsen fra Sigerfjord var på Sjøslaget på Hennes for første gang, og han synes det frister til gjentakelse.

– Et veldig bra opplegg. Hadde været vært litt bedre ville det vært helt fantastisk. Men dette frister absolutt til gjentakelse, sier Paulsen.

– Hoppeslottet var det artigste, sier Runa (4 år).  Foto: Tone M. Sørensen

 

Lise Bygdnes har både porselensmaling, eller mer presist beskrevet porselensskrift i sin bod. Kopper og tallerkener fylt av fine ordtak og visdomsord, i tillegg til noen stikkete saker.

– Det blir større og større for hvert år, sjøslaget og det har vært veldig bra med besøk i dag, sier hun.

– Dette er vi stolte av

Under vannquizen var det noen som måtte i havet, opptil flere fikk testet badetemperaturen, og på spørsmål om det var varmt eller kaldt, var det klar beskjed.

– De sa det var freskt, ler nestleder i UL Fram, Elisabeth Solvoll som er i arrangementskomiteen.

Gråværet til tross, det var folksomt på Hennes lørdag.  Foto: Tone M. Sørensen

 

– Det virker som store og små koser seg i dag, og det er artig. Vi har også hatt besøk av redningsselskapets Elias, og brannmannskapene har vært her og vist fram utstyret sitt og de nye flotte uniformene de har fått, og det er vi veldig glade for, sier Solvoll.

Hun er fornøyd med at så mange tok turen til Hennes, gråværet til tross.

Elisabeth Solvoll i arrangementskomiteen er strålende fornøyd med oppmøtet. – Vi er stolte, sier hun.  Foto: Tone M. Sørensen

 

– Vi kunne selvfølgelig ønsket oss sol og varme, og et bedre vær enn det vi fikk i dag, men alt i alt er vi veldig godt fornøyde. Vi har hatt masse folk innom, og et stort utvalg med boder, også folk som ikke har vært her tidligere år. Det blir litt større hvert år, og det er veldig motiverende å artig å jobbe med dette arrangementet, sier Solvoll.

–  Dette er vi stolte av, smiler hun.