For Elin blir det aldri for mye farger

Elin Paul foretrekker silke som materiale, fordi det er en tekstur som innbyr til å leke med fagrene. –Det blir aldri for mye farger for meg, sier hun.
Hadsel

Utstillinga «Retro» åpnet i Rødgården lørdag under Sommer-Melbu, der den blir å se fram til onsdag.

Elin Paul har i kjent stil formidlet kystnatur og landskap, med sitt helt særegne fargespråk.

Ser med det blotte øyet

– Jeg er veldig sterk i fargene, det kan nesten ikke blir for mye fager for meg. Noen ganger klarer jeg å roe meg litt ned. Men når du ser ut i naturen med det blotte øyet, så er de der, fargene, sier hun.

Allerede første dag under salgsutstillingen var det mange som sikret seg, enten bilder eller silkesjalene til Elin. Og det ble hjertelige gjensyn i Rødgården, Elin bodde tidligere på Melbu, men har gjort harstadværing av seg.

– Når det er sommer bare må man ha med seg Sommer-Melbu uansett. Så da jeg fikk muligheten til å stille ut her, så sa jeg ja på flekken, ler hun.

Hjertelig gjensyn: Brit Hansen og Elin Paul.   Foto: Tone M. Sørensen

 

Brit Hansen sikret seg to bilder og sjal.

– De er jo så nydelige. Selv om Elin har flyttet til Harstad holder vi kontakten, sier hun om venninnen.

Uutømmelig inspirasjonskilde

Opp gjennom årene har Elin Paul holdt en rekke kurs i silkemaling. Naturen i Vesterålen er en evig kilde til inspirasjon. De dramatiske skriftningene, fargene og kontrastene er sånt hun ikke ser seg mett på.

– Jeg kan male det samme fjellet igjen og igjen, fordi det vil hele tiden forandre seg. Den naturen vi har i Vesterålen er unik, og den er noe å slåss for, sier hun.

På silke danser fargene, det er et organisk materiale.

– Det er et materiale som innbyr til at man kan leke seg med fargene. Det er absolutt det materialet jeg liker best, fordi jeg synes det blir mest naturlig slik, sier Paul, som har malt flere av de gamle og kjente og ærverdige trehusene på Stokmarknes.

Elin synes silke er det perfeke medium for å gjengi kystnaturen. Her med et bilde av Skrova.   Foto: Tone M. Sørensen

 

Også motiver fra Lofoten er å se i Rødgården.

– Skrova er ett av stedene jeg har malt. Jeg maler hele tiden, men det er lenge siden sist jeg hadde en utstilliing som dette. Det er fint å være tilbake her på Melbu, sier hun.