Hadselværingen August knuste alle

August Steffensen (23) fra Stokmarknes vant sitt aller første helmaraton på under tre timer. Og det på hjemmebane. – Det er så mye følelser nå.
Hadsel

Det var en overveldet Steffensen som løp over målstreken etter 42 kilometer rundt øya. Han knuste alle de 18 deltakerne.

– Målet var egentlig å ha et bra løp, men så vant jeg jo hele driten, sier Steffensen til VOL.

Marius Jørgensen fra Bø ledet lenge løpet, men like før Lekang så Steffensen muligheten til ta ledelsen.

– Jeg tenkte bare at hvis jeg skal ta han nå, må jeg bare springe ifra. Når jeg nærmet meg Stokmarknes tenkte jeg «holy shit! Jeg kommer til å vinne».

Steffensen deltar i klassen menn 23-39 år.

I fjor løp deltok han på Hadsel Maraton for første gang og sprang på 3 timer og 22 minutter. Da var han nummer sju i mål.

Marius Jørgensen var helmaratonløper nummer to over målstreken. Ingen kvinner har enda kommet i mål.

Ei grei gjennomføring

Norengrosmila hadde flest deltakere. Deriblant Synne Øien Johannessen (20) fra Stokmarknes, som ble raskeste kvinne i mål på 40 minutter.

– Det gikk helt middels, sier hun til VOL etter målgang.

Johannessen sier hun slet med magesting halvveis i løpet, så hun klarte ikke å presse seg så hardt.

– Det var ei grei gjennomføring, men ei dårlig tid, mener hun. Hennes store mål for sommeren er A-mila i Bodø om tre uker.

De raskeste

Ulrik Arnesen fra Heming var raskeste mann på 10 kilometeren. Han løp inn på 34:06.1 Han er i klassen menn 21-34 år.  Linda Fagerli fra Sortland var raskest og sprang mila på kun 19:45.7 minutter.

Staminajoggen var 5 kilometer. Der var det unge Ingebrikt Hovik fra Stokmarknes som var raskeste mann med sine 17:39.4minutter. Aller raskest var Emilie Solvik fra Sandli med tiden 15:39.2.