– Veldig deilig å se den gå inn på slutten

Eirik Eilertsen Burchardt (21) ble matchvinner helt på tampen av en kamp der alt annet enn hjemmeseier ville vært som et lite ran å regne.

TRENGTE TO FORSØK: Dette skuddet fra Eirik Eilertsen Burchardt gikk i metallet, senere i omgangen satt den i nota til stor jubel for lagkamerater og hjemmefans.  Foto: Atle Nielsen

Hadsel

Stålbrott/Sortland 2 tok sin andre hjemmeseier på rad mot Svolvær mandag kveld. Dermed går de opp i 12 poeng og klatrer trolig med det bort fra bunnplassen etter denne ukens serierunde i herrenes 4. divisjon.

Se tabell

Lå under til pause

Det var imidlertid laget fra Lofoten som tok ledelsen tidlig i første omgang da de utnyttet en feil fra hjemmelagets keeper. De blå fra Langøya kvitterte ved hjelp av et mål signert midtbanespiller Marius Jørgensen.

Etter dette var det de blå som styrte det meste av spillet og hadde flere gode tilløp til sjanser, men ledermålet lot vente på seg. I stedet var det bortelaget fra Lofoten som gikk opp i en ny ledelse rett før pause.

En kalddusj på toppen av dråpene som tidvis falt over stadion denne mandagskvelden.

FØSTE MÅLSCORER: Marius Jørgensen (blåtrøyen til venstre) var god for Stålbrott/Sortland 2.  Foto: Atle Nielsen

 

Eide andre omgang

Stålbrott hadde helt klart et konstruktivt kvarter i garderoben, for det var omtrent bare ett lag på banen den første halvtimen i andre omgang. Hjemmelaget brukte flott hele bredden av banen og mørnet stadig mer frustrerte Svolvær-spillere. Men skudd i metallet og gode gjennomspill til tross, utligningen begynte å se farlig fjern ut.

Men så løsnet det da Henning Johansen, nysignering fra Stokmarknes, kontrollert satte inn 2-2 fra sin venstre kantposisjon.

ENDELIG LØSNET DET: Henning Johansen (her gratulert av medspiller Eilertsen Burchardt med nummer 17) satte inn 2-2 et godt stykke ut i andre omgang.  Foto: Atle Nielsen

Stålbrott stanget videre og til slutt klemte Eirik Eilertsen Buchardt, som tidligere hadde hatt et skudd i tverrliggeren, til fra distanse og ballen snek seg ned i hjørnet til høyre for keeper.

– Hver kamp er en seriefinale

Hjemmelaget holdt ut den krampaktige sluttspurten fra Svolvær og innkasserte tre svært kjærkomne poeng.

– Det var veldig deilig å se den gå inn på slutten, og det var en ekstremt viktig seier, sa den 21-årige Stålbrott-helten etter kampslutt.

Han mente de blå styrte hele kampen, men særlig etter pause.

– I garderoben i pausen ble vi enige om å fortsette å spille, senke skuldrene og fortsette å være tålmodige. Det betalte seg til slutt, smilte Eilertsen Burchardt.

Stålbrott har som nevnt god heng på de andre lagene i nedrykksstriden etter sin fjerde seier for sesongen.

– Vi har trua på at vi skal klare oss, ellers hadde det ikke vært noe poeng i å holde på. Vi går inn i hver av de resterende kampene som om de seriefinaler, sier midtbanespilleren.

Seks kamper gjenstår av sesongen for Stålbrott-laget. Neste motstander er Leknes hjemme mandag om en uke.