– Forlater drømmejobben for å flytte til Florida, USA, skriver Nordheim i ei pressemelding.

Hun informerte i dag styret om beslutningen å gi seg i jobben hun startet i mars i år. Hun vil være i jobben frem til årsskiftet.

Årsaken til at hun når flytter, er at mannen hennes er blitt beordret til USA. Han skal være instruktør i forbindelse med overgangen til P-8.

Skryter av Hadsel

I ei pressemelding, som styret også fikk i dagens styremøte, skriver hun.

– I desember 2017 fikk jeg en svært hyggelig julegave.Hurtigrutens Hus hadde utlyst stillingen som daglig leder, og de hadde gleden av å tilby meg jobben. Det å reise til Hadsel og begynne i jobb var noe jeg så på med skrekkblandet fryd. Det å være kulturarbeider uten eget hus hadde jeg vært lenge, men nå skulle jeg få muligheten til å være leder i kulturhuset Hurtigrutens Hus.

Pendlertilværelse

Videre beskriver hun folkene som bor her, naturen og plassen som en flott plass å bo og jobbe.

Så går hun inn på pendlertilværelsen:

– Da jeg kom hit ble huset på Andenes en helgebolig for familien. Mannen min, Terje, jobbet i Bodø og vi fant fort ut at vi kunne møtes i helgene enten her, på Andenes eller i Bodø. Dette var en fin ordning, og vi har kost oss med mulighetene til å bli bedre kjent i flere kommuner.

Men så er det altså slutt:

– Nå må jeg likevel forlate denne drømmejobben i fantastiske Hadsel. Mannen min, Terje Nordheim, har fått beordring til Florida i forbindelse med overgangen til nye P-8 fly. Beordringen er for tre år, og da er det klart at jeg vil følge med han dit. Jeg avslutter jobben i Hurtigrutens Hus ved årsskifte, og rett over nyttår reiser vi til USA.  Nå er vi klare for nye steder å utforske og håper vi kommer hjem med nye erfaring og impulser, skriver hun.