Torbjørn Lappegard slutter som oppvekstsjef

Hadsel kommunes mangeårige leder, de siste åtte årene som oppvekstsjef, Torbjørn Lappegard har levert sin oppsigelse etter nesten 20 år i kommunen.

Oppvekstsjef Torbjørn Lappegard gir seg. Arkivfoto  Foto: ATLE NIELSEN

Hadsel

Dette melder Hadsel kommune i ei pressemelding.

– Det er ingen dramatikk bak dette. Årsaken er rett og slett at jeg fyller 65 år 31. mars og tenker at det nå er på tide å gå av med pensjon, sier Torbjørn Lappegard.

Rådmann Ola Morten Teigen lovpriser Lappegards innsats for kommunen og er trist over å miste en god kollega gjennom flere år.

– Torbjørn har stått fjellstøtt i både storm og godvær. Enhver rådmann som får ha en sånn leder i kollegiet, er heldig. Oppvekstsektoren spenner vidt og krever mye av toppsjefen. Torbjørn har evnet å kombinere faglig og organisatorisk utvikling, samtidig som knappe ressurser er forvaltet på en langsiktig og nøktern måte, sier Teigen.


Sliter med deling på Melbu

Skolen på Melbu var forberedt på å måtte slå sammen klasser. Det viser seg ikke å være lett.

 

Turbulent

Og det har stormet i oppvekstssektoren i Hadsel de siste åra. Nedleggelsen av ungdomstrinnet på Sandnes skole skapte voldsomme reaksjoner og førte igjen til anklager om avlytting og igjen til en storm rundt etablering av montessoriskole.

Teigen mener samtidig at de tre årene han har fått nyte godt av Lappegards kompetanse har vært mer enn forventet.

– Torbjørn kunne ha gått av med pensjon allerede for to og et halvt år siden. Likevel har han ledet sektoren gjennom både skolebruksplanen og vanskelige personalsaker. Det står det respekt av. Jeg er svært takknemlig for at han har gitt den ekstra innsatsen for Hadsel kommune, det sier mye om hva slags leder Lappegard er, sier Teigen.


Sandnes skole:

Kaino konstituert som rektor

Nina Kaino er konstituert som rektor ved Sandnes skole ut dette skoleåret. Det opplyser oppvekstsjef i Hadsel kommuneTorbjørn Lappegard til VOL.

 

Blir lyst ut

Stillingen som oppvekstsjef vil bli utlyst snarlig.

– Nå skal vi i gang med rekrutteringen av ny oppvekstsjef slik at det blir mulig for den nye lederen å overlappe med Torbjørn, før han går av i mars. Med den orden i sektoren som Torbjørn etterlater seg tror jeg det blir en attraktiv stilling å søke på, avslutter Teigen.


Fungerende rådmann Tommy Løveng Hansen:

- Kan vi restarte prosessen?

Fungerende rådmann for dagen, Tommy Løveng Hansen, manet til en restart av prosessen under sitt innlegg i orienteringen om prosessen rundt Sandnes skole og flytting av elever.Rådmann Ola Morten Teigen:

Avslår søknad om utleie av Sandnes skole

Rådmann Ola Morten Teigen avslår søknaden fra Sandnes Montessoriskole om å få leie rom som blir ledig når klasser flyttes fra Sandnes til Stokmarknes.I gang med prosessen å kutte 20 årsverk i oppvekstsektoren i Hadsel:

– Skjønner at det er tungt og vanskelig for mange

Oppvekstsjef i Hadsel kommune, Torbjørn Lappegard, sier i hele vinter har arbeidet med prosessen å kutte de cirka 20 årsverk i oppvekstsektoren i Hadsel kommune som kommunestyret gjennom sitt budsjettvedtak har vedtatt.