Ulvøyløpet forsvant halvveis i gråværet

Arrangørene sier seg fornøyd, tross alt. Det kunne vært verre. Flere enn halvparten kunne valgt å bli hjemme da de kikka ut søndag morgen. – Dørstokkmila var lang i dag, innrømmer sammenlagtvinner for damer, Ingrid Sørensen.

(DR)IKKESTOPP: Per Ivar Hultgren og Leif Tormod Hansen hadde kontroll på den første drikkestasjonen.  Foto: Per Eivind Knudsen

Hadsel

Hun, i likhet med 37 løpere og 41 trimmere, trosset likevel klumpet morgendugg og dårlig sikt, for å gjennomføre årets Ulvøyløp, som ble vunnet av Håvard Gjerstad.

VINNER: Håvard Gjerstad var den første som kom til drikkestasjonen. Et forsprang som holdt hele veien til mål.  Foto: Per Eivind Knudsen

Einar Roger Pettersen sier seg likevel fornøyd med oppmøtet, selv om han før helga håpet på langt flere deltakere.


Arrangørene håper på fortsatt økende påmelding til søndagens Ulvøyløp:

– Håper på deltakerrekord under Ulvøyløpet på søndag

Søndag er det nok en gang klart for Ulvøyløpet, og Einar Roger Pettersen fra Melbo IL håper den positive utviklingen fortsetter for det som annonseres som «høstens vakreste tindetur»

 

– Vi mistet vel rundt halvparten til gråværet, men de som går eller løper tur vet jo at når du først har kommet deg ut, så går det jo bra. Så vi fortsetter med dette, selv om det har gått fra trippel til dobbel, sier Pettersen.

DÅRLIG SIKT: Søndagsværet var ikke av det beste, noe arrangørene tror må få mye av skylda for det manglende oppmøtet.  Foto: Per Eivind Knudsen

 

Sykkeldelen av trippelen er avlyst grunnet både manglende interesse, men også økende krav til arrangementet.

Tungt løp

Ingrid Sørensen, som vant sammenlagt-klassen på lang løype, sier til VA at det var tungt. Både løypa, men også det å i det hele tatt komme seg dit.

– Dørstokkmila var ekstra lang i dag. Selve løpet gikk greit, men det var tungt, sier hun.

TUNGT: Ingrid Sørensen er vant til konkurranse, og selv om det var litt tøft å komme seg ut i løypa søndag, er hun glad hun fullførte. – Det er jo et mål i seg selv, sier hun, og vant for ordens skyld sammenlagtklassen på langløpet.  Foto: Per Eivind Knudsen

Likevel mener hun det var et fantastisk løp å ha gjennomført.

– Det er jo et mål i seg sjøl, spesielt på en slik dag, sier Sørensen som håper Ulvøyløpet har kommet for å bli og at det kommer flere deltakere.

– Vi ønsker jo at det blir med flere, men det er konkurranser overalt og det er sent på sommeren, sier langrennsjenta.

Frister til gjentakelse

I klassen «vi kommer fram når turen er over» var blant andre Gunn Gressnes, og Mette og Ask Røkenes fra Sortland med. Trioen debuterte i Ulvøyløp-sammenheng, og været til tross, blir det ikke siste turen.

– Dette skal gjentas, sier mamma Mette.

ROLIG: Gunn Gressnes, Ask Røkenes og mamma Mette Røkenes tok turen fra Sortland for å rusle over fjellet. – Dette frister absolutt til gjentakelse, sier de tre.  Foto: Per Eivind Knudsen

 

De tre satte pris på varme- og tørkemulighetene på Røde Kors-hytta, og selv om det var ganske så variert vær, med regn og tåke på Storheia ble det desto bedre etter hvert som de kom mot lavlandet.

Anne Guro Dahle i fullt firsprang gjennom marka.  Foto: Per Eivind Knudsen

 

– Vi måtte oppom heia så Ask fikk stemplet toppturen. Det har jo vært litt vått, men at vi fikk sol på slutten av turen, etter gråværet, gjorde turen perfekt, sier Gunn og Mette.

Resultatlisten for Ulvøyløpet finner du her.