Åpen dag på brannstasjonen på Stokmarknes

– Når jeg blir stor vil jeg vil bli brannmann

Mange barn tok turen til brannstasjonen på Stokmarknes lørdag. Der fikk de blant annet prøve å sitte på med brannbil og bruke brannslangen.

Å få prøve brannslagen var populært.  Foto: Marit Bjøkrheim

Hadsel

Mange barn tok turen til brannstasjonen på Stokmarknes lørdag. Der fikk de blant annet prøve å sitte på med brannbil og bruke brannslangen.

– Vi har mange satsingspunkter hele uka, fordi det er brannforebyggende uke. Så vi har vært rundt på skolene med Bjørnis og snakket om brannforebygging. Og så avslutter vi her i dag, sier brannsjef Øystein Skjørholm.


Vil bli brannmann

Det manglet ikke på aktiviteter under åpen dag på brannstasjonen på Stokmarknes. Der fikk barna blant annet prøve å sprute med brannslange, sitte på med brannbil og bli heist opp i liften. Bjørnis tok også turen innom og hilste på barna.

– Det morsomste i dag var liften, sier Ronan (5).

– Når jeg blir stor skal jeg bli brannmann eller politihelikopterpilot, smiler Ronan.

Det var varierte aktiviteter, barna fikk blant annet sitte på i brannbil.  Foto: Marit Bjørkrheim

 

To andre som hadde det gøy på åpen dag var Jonathan (5) og Sebastian (9), som deltok på rebusløpet på brannstasjonen.

– Jeg liker å leke med Brannmann Sam. Det morsomste i dag var å kjøre brannbil, smiler Jonathan.

– En gladdag

Brannvernuka blir markert over hele landet med åpen brannstasjon. Skjørholm forteller at i fjor var det innom mellom 400 og 500 på brannstasjonen, og ser det an til at det kommer til å bli omtrentlig det samme i år.

– Det er en gladdag for barna, og vår dag for barna. Det at det kommer så mye folk og at det ble sol er bare et ekstra pluss, sier Skjørholm.

  Foto: Marit Bjøkrheim

 

Målet bak brannvernuka og åpen dag på brannstasjonen er å få mer oppmerksomhet rundt brannforebygging. Spesielt siden vi nå går mot mørkere tider.

– Vi merker at det også blir større fokus på brannforebygging hos de voksne. Når vi gjør barna til brannsjefer og de skal sjekke brannvarslerne hjemme har det større effekt enn hvis vi sier til voksne at du må sjekke brannvarsleren, forklarer Skjørholm.

– Det handler ikke om tiltakene, men det forebyggende. Det er billigere for oss å ha en slik dag enn å rykke ut til brann.