Orientering i stummende mørke

Fredag kveld var det duket for nattorienteringsløp, som også var årets siste orienteringsløp på Stokmarknes.

Sunniva Bleidvin- Ryste (7) og Louise Bleidvin- Ryste (9) syntes det var morsomt å delta på kort løype.  Foto: Marit Bjørkheim

Hadsel

 – Det var morsomt og lett, smiler Sara Klausen (4), som kom fra Sortland for å delta på nattorienteringsløpet.

Glad i orientering

Løpet ble arrangert av Stokmarknes Orienteringsslag og begynte ved skolegammen bak Hadselkirka. Det foregikk i stummende mørke, så utstyrt med hodelykt, kart og kompass sporet deltakerne opp postene som var plassert rundt omkring i mark og skog. Postene hadde også refleks på seg for å være lettere å se. Sara syntes ikke det var skummelt å være i skogen og drive med orientering etter at det hadde blitt mørkt.

– Jeg liker å være med på orientering og har vært med lenge, men dette er det første nattorienteringsløpet. Jeg har lyst til å være med på flere, sier Sara.

Sara Klausen (4) og mamma Sandra Klausen kom fra Sortland for å delta på kort løype under nattorienteringsløpet.  Foto: Marit Bjørkheim

 

Orienteringssesongen varer vanligvis fra mai til oktober og orienteringsslaget har hatt faste løp i sesongen. Stokmarknes samarbeider også titt og ofte Sortland Orienteringsslag. Noen tok derfor turen fra Sortland for å delta på sesongens siste løp.

– Vi er ferdige med sesongen på Sortland, så da er det fint å komme hit og ta det siste løpet her, sier Sandra Klausen.

Godt oppmøte

Nattorienteringsløpet var det siste løpet for sesongen. Deltakerne kunne velge mellom kort, mellomlang og lang løype. Når de kom tilbake fra kunne de kose seg rundt bålet. Marka var litt våt, men det hindret ikke folk hverken fra å delta eller få en fin tur.

– Det er til sammen 32 løpere som har deltatt og det er vi godt fornøyd med. Det er en blanding av familier og folk som liker å springe fort, sier leder for Stokmarknes Orienteringsslag, Jens Olav Hessen.

Etter løpet koste deltakerne koste deltakerne seg ved bålet.  Foto: Marit Bjørkheim

 

I følge Hessen er nattorientering noe alle kan være med på og hvilken løype man velger avhenger av hvor trygg man er på orientering. Og til tross for at orienteringssesongen nå er slutt, forteller han at det er mange som liker å gå på ski utenfor orienteringssesongen.

– Orientering er en idrett der du bare bruker naturen. I utgangspunktet trenger du bare et kart. sier Hessen.'

Deltakerne fikk utdelt kart før de startet turen.  Foto: Jenny Dahl Bakken