Åpent europeisk mesterskap i taekwondo:

Hadselværinger med stor medaljefangst i Polen

Hadsel Taekwon-Do tok medalje av alle valører under åpent europeisk mesterskap i taekwondo i Polen i helga.

Noen av hadseldeltakerne under mesterskapet i Polen.  Foto: Innsendt

Hadsel

Over 400 taekwondoutøvere deltok under mesterskapet, 150 av dem i divisjonen for sort belte. Åpent mesterskap betyr at det er et såkalt uoffisielt europamesterskap, arrangert av en ganske nyetablert taekwondoroganisasjon. Mesterskapet er ifølge klubben likevel anerkjent i den forstand at det er sanksjonert av International Taekwon-Do Federation i Sør-Korea.

Blant deltakere fra hele Europa var det også en gjeng fra Vesterålen - Hadsel Taekwon-Do deltok med seks utøvere (inkludert treneren), og fikk også med seg en rekke medaljer hjem.

Tina Sofie Larsen fikk sølv i Frisparring under det uoffisielle mesterskapet i Polen.  Foto: Innsendt

Totalt tok vesterålingene tre gull, ett sølv og to bronsemedaljer.

Variert nivå

Altså sju medaljer fordelt på seks utøvere.

– Det er absolutt god medaljefangst. Vi har vært veldig spente på hvordan nivået skulle være. Det er første gang disse utøverne konkurrerer utenlands, for noen er det også første gang de konkurrerer i sort belte-klassen, sier trener Ken-Thomas Kvæl.


Se bilder og video:

Dronerace og flykræsj på modellflytreff

Hinderløype med droner og konkurranse om å kræsje andres modellfly var populære aktiviteter under Blåbyhallens elektroniske flytreff. To droneraceeksperter hadde tatt turen helt fra Oslo.

 

Nivået viste seg å være variert, og det samme var størrelsen på klassene. Det kunne også være til forargelse for gjengen fra Hadsel.

– Det som kjennetegner gullmedaljene, er at de som tok dem var irritert over det ikke var flere i klassen. Jeg tror de som tar gull i små klasser på 2-4, heller ville hatt bronse i en klasse på 12. Men det styrer ikke vi, man kan ikke gjøre det bedre enn å vinne, som jeg har sagt til dem, sier Kvæl.

Trine Lise Larsen tok to gullmedaljer, i henholdsvis sparring og mønster.   Foto: Hadsel Taekwon-Do

 

Veteran Trine Lise Larsen tok to av gullmedaljene, i mønster og sparring. Henrik Kvæl-Ongstad tok gull i sparring samt bronse i knusing. Trine Sofie Larsen tok sølv i frisparring, og også bronse i mønster i sin klasse. Bronse i mønster tok også Josefine Breivik Deniz. Larsens gull i sparring var en stor prestasjon, ifølge Kvæl:

I sparring var det en liten klasse så hun gikk rett til finalen, men hun gjorde en av de beste kampene hun noen gang har gått. Nivået på henne som utøver i kampen i går var et meget stort steg opp fra nivået i norgesmesterskap hun har deltatt i tidligere, sier han.

Josefine Breivik Deniz og Tina Sofie Larsen med hver sin bronsje i mønster.   Foto: Innsendt

 

Utsetter feiringa

Kvæl trekker også fram en annen medalje spesielt:

Den medaljen som kanskje var mest spesiell, var kanskje Henriks medalje i knusing, i juniorklassen. Det var en klasse på 14-15 utøvere, og det er også en klasse man ikke har lov til å delta i konkurranser på i Norge før man er 19 år. Så det er ikke tradisjon for knusing hos juniorer i Norge, sier han.

Henrik Kvæl-Ongstad tok både gull og bronse under mesterskapet.  Foto: Innsendt

 

Ellers var det en stor opplevelse for hele laget å få delta i internasjonal konkurranse, noe de altså gjorde for første gang. Og det ble godt resultat. Men feire får de gjøre senere, ifølge Kvæl:

– Vi har ikke tid til noen feiring. Om 14 dager tar denne gjengen med seg fire til og deltar i nordnorsk mesterskap i Alta. To uker etter det er det NM i Oslo. Så feiringa tror jeg vi tar nærmere jul, sammen med resten av klubben og miljøet, sier han.


Øksneskvinne klar for ny volleyballsesong:

– Det blir tøft å klare samme prestasjon som i fjor

Marianne Steen Knudsen og fjorårets seierslag Førde er klare for ny sesong i volleyballeliteserien. Øksneskvinnen tror det blir vanskelig å klare samme prestasjon i år som i fjor - da de vant både norgesmesterskapet og serien.

 

Når det gjelder hvordan klubben har lyktes med å rekruttere og holde på utøvere, mener Kvæl det skyldes blant annet at ungdomsutøvere har fått mye ansvar.

Vi har det jeg vil kalle for en sunn og god medlemsmasse. Både når det gjelder tilvekst og stabilitet. Man ser ofte forfall, særlig hos ungdom, men det har det vært lite av hos oss de siste årene. Vi tror kanskje det at konkurranseteamet, Team Hadsel, som i stor grad består av ungdommer som underviser i klubben har vært med på det. Vi har hatt ungdomsmesterskap der doble nordnorske mestere har blitt undervist av ferske norgesmestre, det gir god dynamikk, sier han.