Passe rampete teater for hele familie:

Også bestemødre, hvis de tør

Onsdag kan vesterålinger få være med når Georg finner ut at han skal gi sin nifse, sytete og klagete bestemor en lærepenge. Riksteateret er nemlig tilbake i Hurtigrutens Hus på Stokmarknes, og denne gang er det «Georgs magiske medisin» som står på planen.

Georgs bestemor er ikke så veldig snill, så han har bestemt seg for å gi henne en lærepenge.  Foto: Riksteateret

Hadsel

– Så når hun skal få medisinen sin, lager han en boblende, frådende, magisk medisin, som garantert vil sende henne gjennom taket…, står det i en pressemelding.

Sparke de som sparkes bør

Det er forfatteren Roald Dahl som står bak boken «Georgs magiske medisin», og han var alltid på barnas side.

– Han lot aldri en sjanse gå fra seg til å sparke dem som sparkes bør, de maktsyke, arrogante, autoritære og dømmende voksne, selvfølgelig, skrives det.

Dahl ønsket først og fremst å få publikum til å le, men også og grøsse.

– Og bli litt skremt (i hvert fall en liten stund inntil alt blir bra igjen). Og så le enda mer. Hans utrolige historier har gitt stoff til internasjonale storfilmer så vel som fargerike musikaler og fengende barneforestillinger.

Regissøren av «Doktor Proktors prompepulver»

Når nå Riksteateret setter opp Dahls barnebok, er det regissør og dramatiker Morten Joachim, som står bak forestillingen. Joachim sto også bak Riksteaterets oppsetning av «Doktor Proktors prompepulver».

– Han lover en forestilling med mye musikk og magi, som involverer barna og tar ungers fantasi på alvor. Med «Georgs magiske medisin» skal han sette alt på hodet og slå seg løs på barnas vegne – helt og fullt i Roald Dahls ånd, står det i pressemeldingen.

Plass til flere

Kveldens forestilling har fått terningkast fem av aviser som VG, Dagbladet og Aftenposten.

Det er så langt solgt nesten 300 billetter til forestillingen i Hurtigrutens Hus.

– Men vi har flass til flere, skriver Heidi Karlsen, nestleder ved Hurtigrutens Hus.