Hadsel Taekwon-do imponerte i Alta:

13 medaljer på ni utøvere i nordnorsk mesterskap

I helga har det vært avholdt nordnorsk mesterskap i taekwon-do i Alta. Vesterålen var representert med Hadsel Taekwon-do, som ble den tredje beste klubben i hele konkurransen.

Gjengen fra Hadsel Tae-kwondo under nordnorsk mesterskap.  Foto: Innsendt

Hadsel

– Vi hadde veldig gode resultater i går. Vi har hatt ni utøvere i aksjon, og fått tretten medaljer. Fem nordnorske mester-titler, tre sølv, fem bronse.Vi syns det er veldig god uttelling, sier trener og ildsjel Ken-Thomas Kvæl.

Når VOL snakker med ham søndag formiddag er konkurransen over for hadselgjengen. Søndag er det kun lagkonkurranser, og de to lagene fra Hadsel ble slått ut i kvartfinalen i sine konkurranser. Klubben kan se tilbake på et svært godt mesterskap.


Åpent europeisk mesterskap i taekwondo:

Hadselværinger med stor medaljefangst i Polen

Hadsel Taekwon-Do tok medalje av alle valører under åpent europeisk mesterskap i taekwondo i Polen i helga.

 

– Vi har bare halvparten så stor tropp som de store klubbene. Så å komme på tredjeplass av 14 klubber sier vi oss fornøyde med i dette selskapet, sier Kvæl. De hadde også med fire utøvere som aldri har deltatt på landsdelsnivå før.

– Vi er veldig imponerte over de som er førstegangsreisende. Det er på ingen måte sånn at vi er misfornøyd med de erfarne utøverne, men de visste vi jo kunne levere gode prestasjoner. Vi er nesten blitt litt bortskjemt. Det er gledelig å se at de som kommer etter, og har de mer erfarne som forbilder, også klarer å ta nivået, sier han.

Disse tok medalje

Josefine Breivik Deniz tok gull i mønster, gull i spesialteknikk og sølv i Frisparring og en beste utøver-pris for sin klasse. 

Jasmin Jessen Clarke tok gull i mønster, sølv i frisparring og beste utøver-prisen i sin klasse. 

Thea Kvæl-Ongstad tok gull i Spesialteknikk, sølv i Frisparring og bronse i mønster.


Medaljedryss over Hadsel-utøvere i NM:

– Nå er vi fysisk, mentalt og emosjonelt på felgen, men veldig glad

Hadsel-utøvere tok tre gull og to sølv under helgas NM og LM i taekwondo.

 

Ronja Larsen tok gull i Frisparring 

Tina Sofie Larsen tok bronse i mønster og Frisparring. 

Tale Holten Hellesø tok bronse i mønster og frisparring

Langt unna

Mesterskapet ble avholdt i Alta. Derfor var også troppen til Hadsel mindre enn den kunne ha vært, og enn den var i fjor, ifølge Kvæl.

– Det handler mye om geografi. Når det arrangeres i Finnmark er det færre deltakere fra oss. Sånn sett føler vi at vi har medaljekandidater som sitter hjemme og ikke kunne bli med. Det er synd, og vi må gjøre noe med det til neste år, sier han.

Først er det andre ting som står i fokus. Konkurranseprogrammet er tett mot slutten av året. Om to uker er det norgesmesterskap, det avholdes i Oslo. Og der er det vanskeligere å nå opp i konkurransen.


Trine Lise vant veterangull i mønster

Trine Lise Larsen i Hadsel Taekwon-Do ble lørdag landsmester i mønster.

 

– Nivået på norgesmesterskapet er skyhøyt. Norge er internasjonalt et av de beste landene i Europa på taekwon-do. Landet pleier å hevde seg godt i EM. Så nivået er høyere, men i nordnorsk mesterskap blir det noen ganger slikt at det er så få deltakere at klasser slås sammen. Da kan du møte på folk med mye høyere grad enn deg, mens i NM er det alltid folk fra samme klasse. Så vi sser stadig at utøvere som ikke når opp i NNM, to uker senere faktisk gjør det bedre på NM, sier Kvæl.

Det betyr ikke at Hadsel taekwon-do planlegger å komme tomhendt hjem.

– Med fem utøvere i fjor ble vi niende beste klubb i Norge. Så det er naturlig å ha ambisjoner om medaljer, i hvert fall gode prestasjoner. Vi har utøvere som møter høyere nivå enn de er vant med, men vi har absolutt folk som kan hevde seg, sier han.