Kåret vinner i fotokonkurransen #heiahadsel:

– Det er kjempekoselig at noen liker bildene mine

Siden i sommer har fotokonkurransen #heiahadsel pågått. Fredag ble vinneren kåret, og ifølge henne tenkte hun ikke så mye over at hun deltok i en konkurranse.
Hadsel

– Jeg slenger på noen hashtager når jeg legger ut, og gjorde det dermed ikke nødvendigvis for å være med i konkurransen. Det er kjempekoselig at noen liker bildene mine, sier Marita Buland Yndestad, som vant fotokonkurransen, til VOL.

Halvt vesteråling og tilflytter til Hadsel, Marita Buland Yndestad, stakk av med førstepremien i fotokonkurransen #heiahadsel.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

 

Mer enn 1.000 bilder

Konkurransen ble arrangert av Hadsel kommune i samarbeid med Vesteraalens Avis. Ordfører Siv Dagny Aasvik delte ut prisen.

– Det har blitt lagt ut nærmere 1.000 bilder merket #heiahadsel på Instagram og Facebook. Fantastisk mange fine bilder, som har minnet oss på akkurat det: hvor flott vi har det her, sa Aasvik.

Marita Buland Yndestad vant konkurransen med det nærmeste bildet, mens det var Marit og Thomas Ebeltoft som hadde tatt de to borterste bildene.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

 

– Hatt en vanskelig jobb

Juryen i konkurransen besto av Hans Christian Haakonsen, kommuneplanlegger i Hadsel kommune og hobbyfotograf, Linn-Ellinor Olsen, fjellgeit og Instagrammer og Elias Wingan larsen, tidlige medlem av Hadsel Ungdomsråd og elev ved medielinja på Hadsel vgs.

Geir Higraffs nordlysbilde kom på andreplass, mens vinner Marita Buland Yndestad sitt bilde av sopp, vant i september.  Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

 

– De har hatt en vanskelig jobb, men har plukket ut ett vinnerbilde hver måned, fra juni til og med oktober. Blant disse fem bildene har det vært opp til dere å stemme frem vinneren. Fra 21. til 31. oktober kom det inn over 1.200 stemmer, sa ordføreren.


Les det juryen sa om de nominerte bildene

Månedsvinner i juni var dette bildet av Hadsel kirke, tatt av Thomas Ebeltoft. Om dette bildet sa juryen: "Hadsel kirke er ei åttekantet trekirke med 500 plasser, innviet i 1824 og restaurert på 1930-tallet. Kirkestedet Hadsel har eksistert siden middelalderen. Dagens kirke er i hvert fall den fjerde kirka på omtrent samme sted siden 1300-tallet. Bildet viser kirken på vinteren, da himmelfargene er på det mest spektakulære. Fasadebelysningen gjør at skyggesiden kommer frem og viser byggets unike konturer. Komposisjonen vise ren god balanse - kirken til høyre og himmelprakten til venstre. Kirka liksom venter på lyset som skal komme. Hadsel kirke er et kjent og nært symbol for Hadsel - noe vi kan kjenne oss igjen i. Dette er et glimrende bilde".

Månedsvinner i juli var dette bildet av Marit Ebeltoft. Juryens begrunnelse for å velge dette bildet var: "Det spirer og gror i Hadsel, nye generasjoner kommer til her ute ved kysten. Framtidstro, håp og ønsker – nytt liv. Flott landskap og utsikter har vi mange av, og det er spennende når mennesket settes inn i denne rammen. Dette bildet er ikke bare nydelig i seg selv med farger og utsnitt, men det ligger også en nydelig sårhet og historie i bildet. Spennende og enkelt komponert – god balanse".

I august var det dette bildet, tatt av Marita Buland Yndestad, som vant. Juryens begrunnelse for denne månedens vinner var: "Stemningsfylt bilde som gjør at det rykker i turhjertet. Det er bilder som dette som gjør at man skulle ønske man var en del av selskapet. Koselig bilde!"

I september var det også Marita Buland Yndestad som vant med dette bildet. Juryens begrunnelse denne gang var: "Wow. For et blikkfang! Og FOR et fantastisk bilde. Lunt, rolig og vakkert. Det får oss til å føle på lukta av frisk høst! Og lysten på å være med på høsting av sopp."

Det aller siste vinnerbildet som ble kåret, i oktober, er dette nordlysbildet tatt av Geir Higraff. Juryens begrunnelse for at dette vant oktober måned var: "Det er mange gode Nordlysbilder, men i dette bildet blir det fanget opp andre farge og stjernehimmel i tillegg til det klassiske grønne nordlyset. Personen på fjellet passer også godt inn her, med hodelykt som skaper effekt."

 

Det ble til slutt kåret to vinnere, en andrepremie og en førstepremie. Den som fikk nest mest stemmer var Geir Higraff, med sitt nordlysbilde. Han vant et festivalpass til «Herlig Høst», som pågår denne helgen.

Førstepremien, og bildet som fikk flest stemmer, gikk til Marita Buland Yndestad, og hun vant et speilreflekskamera levert av Elkjøp på Stokmarknes.

Tatt med iPhone

Buland Yndestad kommer opprinnelig fra Trondheim, men har bodd i Hadsel i tre år.

– Jeg er halvt vesteråling, sier hun.

Vinnerbildet hennes ble ikke tatt med stort profesjonelt kamera, men med iPhone.

– Vi var på tur og da jeg gikk mot lavvoen så jeg den koselige stemningen. Jeg tok opp telefonen og knipset et bilde, sier hun.

– Som vinner og nytt kamera kan det vel hende at du kommer til å delta neste gang også?

– Ja, det kan godt hende, sier hun.