– Dette vil være en markedsføring av Hadsel som vi aldri før har hatt sjansen til

Hadselordfører Siv Dagny Aasvik (Ap) kaller neste års Arctic Race en gave til innbyggere og næringsliv.

Siv Dagny Aasvik, her sammen med sykkellegenden Thor Hushovd, gleder seg uhemmet til neste års utgave av Arctic Race of Norway.  Foto: Privat

Hadsel

Øre-til-øre er en brukbar beskrivelse av smilet Aasvik hadde med seg ut av konferansesalen i Svolvær der  presentasjonen av neste års Arctic Race-etapper nettopp var ferdig.

– Nå er jeg så glad! Det er så deilig at dette endelig er offentliggjort. At en etappe legges gjennom Vesterålen og opp Storheia. Hvis det viser seg å ikke la seg realisere, så får vi uansett målgangen i Hadsel, sier hun til VOL.

– Nå må dere vel sette alle kluter til?

– Ja, og det er en grunn til at vi allerede har begynt. Vi har allerede begynt med skoging, tre meter på begge sider av veien, grøfting og stikkrenner, sier hun om veien fra Husby opp til Storheia.

I forrige uke presenterte kommunen sin ambisjon «Storheia arena», der maksimal uttelling vil bety et prosjekt til tolv millioner kroner. Men i så fall må det betydelig finansieringsarbeid til.

– Parallelt vil det jobbes med sponsorer og samarbeidspartnere. I tillegg starter forberedelsene til asfalteringsanbud. Jeg har allerede fått henvendelser fra næringsliv som ønsker å være med, sier Aasvik.

– Hvor mye lettere blir det nå, med Arctic Race-etappen i boks?

– Dette vil bidra til en markedsføring av Hadsel som vi aldri før har hatt sjansen til. Med den sluttetappen som kalles «unik i Europa», så er dette mye større enn noe annet vi har hatt. Det er en gave til oss som innbyggere og til næringslivet i Hadsel.

Hvilken følelse satt du med da «vår» etappe ble presentert for fullsatt sal?

– Hjertebank og adrenalinrush. Vi er så klare til å jobbe videre med dette. Selv om Arctic Race bare er én del av prosjektet vårt, så er dette definitivt en stor katalysator for arbeidet videre, mener hun.

Tilrettelegging og tilgjengeliggjøring av Storheia er en vesentlig del av prosjektet.

– Jeg har allerede snakket med Knut-Eirik (Dybdal, rittgeneral, red.anm.) om dette å gjøre arrangementet tilgjengelig for alle. Tenk deg å sitte på Ørnheia og se rytterne komme opp bakken, sa hadselordføreren til VOL før hun ble geleidet videre til et direktesendt NRK-intervju.