– Jeg tror unge, nye medlemmer får de eldre til å «pushe» seg litt ekstra

Melbo musikkforening har i senere tid kunne skilte med god rekruttering av yngre musikanter. Blant dem Sigurd Klæboe Jenssen (18) som spilte solo under søndagens julematiné.

Sigurd Klæboe Jenssen imponerte publikum under julematineen søndag.  Foto: Atle Nielsen

Hadsel

– Jeg tror det får de som har vært med en stund til å «pushe» seg litt ekstra, sier han.

Under søndagens julematiné i Melbu samfunnshus spilte den unge saksofonisten solo på «Ved Nesland kyrkje».

– Jeg har stått alene sånn noen ganger før, men du kjenner likevel på litt nervøsitet i kroppen. Jeg synes det gikk bra, forteller han.

«Holmenkollmarsj» og Kygo

Bra gikk det med flere under søndagens tradisjonsrike førjulskonsert. Vår Steimoeggen (16) spilte flott «Trumpet by Candlelight». En samlet musikkforening leverte flott både «Holmenkollmarsj» og «Oregon». De vokale solistene ga publikum julestemning ved blant annet å synge både «Nordnorsk julesalme» og den nordnorske versjonen av «Fairytale of New York».

Melbu skolekorps fikk vist at det gror godt blant fremtidens musikkforeningsmedlemmer. Først på egen hånd og deretter i en symbiose med de voksne der de gikk løs på noe såpass moderne som en medley basert på noen av Kygo og Aviciis største hits.

Ny pengerekord - igjen

Matineens nummer med størst gåsehud- og rusk i øyet-faktor var nok likevel da Eirik Dahl, MMF-dirigent siden 2000, la bort taktstokken for et øyeblikk og grep mikrofonen. Han sang Ask Emblas «Einn» til rungende respons fra de tilhørende.

Antallet betalende var for øvrig, ifølge konferansier Trond Ringlund, 291. Kombinert med godt loddsalg sikret det en førjulsgave til foreningen på 111.650 kroner. Til sammenligning ble det i fjor satt rekord med totalt 98.000 kroner.