Juleverksted for barn i Hovedgården på Melbu

Verkstedet passer for barn fra 1.klasse, og her skal det klippes, limes, bakes og omskapes.

I hovedgården på Melbu blir det juleverksted for barn i helga, med alt fra baking til tegning.   Foto: Arkivfoto

Hadsel

I Hovedgården lørdag sitter det voksne på ulike stasjoner som vil lede ungene. Hvem vet hva vi kan få ut av en gammel blikkboks?

– Så ta gjerne med en vasket og ren blikkboks, hvis du har. Det blir annet arbeid i metall også, det sørger multi-kunstner Maskaypacha Gutierrez for. Han kommer fra Peru, og syntes det er viktig å dele. Derfor har han med seg litt av hvert, sier daglig leder ved Johnsen Entelechy, Siri Johnsen i ei pressemelding.

Baker småkaker og lager fuglemat

Kunstnerspiren Helen Walstrøm skal trylle frem lekre ting av gamle tapeter, og Kjersti Skare skal lede en bakeseanse. Småkaker må til.

– Det kommer til å dufte himmelsk. Begynner tennene å løpe i vann, er det muligheter for å kjøpe grøt og saft. Sulten blir også småfuglene på vinterstid. Tradisjonen tro skal vi ordne fuglemat, så barna får med og kan henge ut hjemme, sier hun.

– Tegning blir det så klart, og i år skal amatørkunstner Ali Osman Gözaĝaç bistå ungene. Han er vant til å stå til tjeneste for folk i sitt hjemland. Å gjøre tjenester vil han gjerne fortsette med i Norge også, derfor er han frivillig på juleverkstedet. Julekort hører julen til så klart! Susanne Selander Sillannsuu tar med en sekk full av materialer, og ordner samtidig med julemusikken.

– Vi takker for alle som har bidratt til materialer til verkstedet, og for alle de frivillige som er med på å gjøre dette mulig, sier Johnsen.

Arrangementet er et samarbeid mellom Vesterålsmuseet og Johnsen Entelechy, og er gratis.