Hadsel kulturskole og VA troppet opp med musikk og førjulsglede:

Julestjernekonsert-turné startet på Ekren

Beboere og ansatte på Hadsel sykehjem var de første som fikk skjenket julesanger i adventsgave.

FØRST UT: Hadsel kulturskole troppet opp på Ekren for å spille for beboere og ansatte. – Musikantene var superfornøyde. De ville spille mer, og syntes det var artig og givende å overraske på denne måten, sier messinglærer Stine Sivertsen (nærmest av de nisseluekledde). ALLE FOTO: PER EIVIND KNUDSEN 

BESØK HOS BESTEFAR: Karoline Sørlie Pettersen med besteforeldrene Einar Severin og Ragnhild Pettersen. 

OVERRASKET PÅ TRAMMEN: Eva Bjørgan på Børøya fikk julestjernekonsert på anbefaling fra kollegaer. 

Hadsel

– Dette var flott å høre. Bravo! sa en begeistret Einar Severin Pettersen (93) da kulturskolens unge musikanter hadde avsluttet sin minikonsert ved inngangspartiet til sykehjemmet.

Riktignok gjensto VA-korets fremføring av «Deilig er jorden», men vi drister oss til å skrive at konserten som helhet ble satt pris på av Pettersen og de andre som holder til på Hadsel sykehjem.


Vesteraalens Avis og Hadsel kulturskole samarbeider om førjulsgaver:

Hvem vil du gi julestjernekonsert til?

– Jul er så mangt, men først og fremst handler det om å spre glede, sier dirigent Stine Sivertsen. Nå trenger hun din hjelp til å finne de som trenger en musikalsk førjulsgave.

 

Ekstra oppmerksomhet

Den kompakte konserten var den første i rekken av flere som planlegges de neste ukene fram til julefreden senker seg over de fleste av oss. «Julestjernekonsertene» er et produkt av et samarbeid mellom Hadsel kulturskole og Vesteraalens Avis. I mange år har lokalavisen invitert leserne til å tipse om folk som fortjener en ekstra oppmerksomhet og en julestjerne fra VA. I år hadde kulturskolen et ønske om å reise ut i lokalsamfunnet og «dele ut» en liten konsertopplevelse. Det ene førte til det andre, og samarbeidet var et hyggelig faktum

– Givende for oss alle

Mandag kveld var det «show time» for første gang. Rundt et dusin instrumenttraktører fra både Melbu og Stokmarknes møttes spente på parkeringen utenfor sykehjemmet som flere har foreslått som en velegnet arena for en julestjernekonsert.

– Det gir oss mye når vi opplever begeistringen til blant annet beboerne på Ekren. Jeg synes det er flott å ha med disse 11-12-åringene på dette. De får oppleve hvor glade folk blir av musikk, og de får selv kjenne på følelsen av å overraske og gjøre noen glad, sier kulturskolelærer Stine Sivertsen.

Hjemmebesøk på Børøya

Etter spillingen på Ekren bar det i korpskortesje til Børøya for å spre glede på trammen til en intetanende Eva Bjørgan. Kollegaer av henne mente hun hadde gjort seg fortjent til en julestjerne og litt musikk.

Børøydamen tørket både én og to tårer under seansen.

– Dette var fantastisk! Og jeg som er så glad i musikk, utbrøt julestjernemottakeren.


PS. Selv om forslagene har strømmet inn og turnélista er lang allerede, er det på ingen måte for sent å nominere. Enklest gjøres det ved å sende en e-post til undertegnede.