Graderingssamling i Taekwon-Do gjennomført i Lødingen:

Markerte at forsøksprosjekt har gitt resultater

Lørdag 8. desember ble den første graderingssamlingen i historien gjennomført i Lødingen. 19 stykker var oppe til ferdighetstest/gradering, men samlingen markerte mer enn det.

19 utøvere deltok i helgen på graderingssamling i Taekwon-Do i Lødingen.  Foto: Ken-Thomas Kvæl

Hadsel

– Dette markerer på mange måter at forsøksprosjektet i regi av Hadsel Taekwon-Do klubb og lokale ildsjeler etter ett års drift er i ferd med å bli et etablert fritidstilbud i Lødingen, sier Ken-Thomas Kvæl, instruktør i Hadsel Taekwon-Do i en pressemelding.

Eksaminator Ken-Thomas Kvæl sier at samtlige av de 19 som deltok besto sine graderinger med god margin.  Foto: Ken-Thomas Kvæl

 

25 aktive utøvere

ITF Taekwon-Do Lødingen har i overkant av 25 aktive utøvere fordelt på to grupper.

– Lørdag var 19 av disse oppe til ferdighetstest eller gradering, som det heter i Taekwon-Do. Det var i tillegg lagt opp til trening på grunnleggende teknikk og ferdigheter, som ble gjennomført av Thea og Henrik Kvæl-Ongstad fra Hadsel, sier instruktøren.

Han selv var eksaminator under graderingen.

Besto med god margin

– Det ble levert mange flotte prestasjoner, og samtlige deltakere besto sine graderinger med god margin, sier Kvæl.

Han roser Jostein Naustvik, Karl Einar Henriksen og Kim Andre Lund som kontinuerlig har jobbet godt og gjennomførte to graderinger på en dag.

– Det er sjelden kost og krever mye arbeid. Det arbeidet har de gjort for å nå kunne være lokale instruktører og ressurspersoner for Taekwon-Do i Lødingen, sier Kvæl.