Fikk beskjed om at de måtte bruke fem timer for å hente posten. Nå nærmer saken seg en løsning

Før jul skrev VOL at flere av beboerne på Lonkan, Helgenes og Brottøy i Hadsel, kunne havne i en situasjon der de fra 1.februar måtte reise fem timer til Hennes for å hente post i egen postkasse. Nå går det mot en sannsynlig løsning på den betente saken.
Hadsel

Årsaken til det lite oppløftende scenarioet, var at Posten ikke lenger skal levere posten på hjemadressene til de gjeldende kundene på Lonkan, Helgenes og Brottøy. I stedet skulle det settes opp postkasser på Hennes for dem det gjaldt, slik at de kunne hente posten der. I praksis ville det, for flere av dem, vært ensbetydende med en reisevei på fem timer.


Beboere i Lonkan, Helgenes og Brottøy må hente posten på Hennes:

Vil bruke fem timer til postkassen

Fra 1. februar 2019 må innbyggerne i Lonkan, Helgenes og Brottøy til Hennes for å hente posten. For de som ikke har egen båt vil dette si at turen til postkassen vil ta rundt fem timer.

 

Gruppeleder for Senterpartiet på fylkestinget, Kurt Jenssen, fikk høre om saken i forkant av at den ble presentert i media. Han tok etter hvert kontakt med fylkesråd for samferdsel i Nordland, Svein Eggesvik. Sistnevnte tok saken nærmere i øyensyn og kontaktet både Posten og Boreal, som drifter hurtigbåtene i fylket. Nå ser det ut til at saken får en løsning.

– Hurtigbåten kjører forbi disse stedene to ganger i uken. Derfor er det praktisk at de tar med seg posten til innbyggerne der og legger den i postkassene på kaia. Så fremt Posten synes dette er en grei løsning, så satser vi på at forslaget går gjennom, sier Jenssen.


Postleveringsendringen på Innlandet:

– Vil ivareta innbyggerne på best mulig måte

Rådmann i Hadsel, Ola Morten Teigen, sier at Hadsel kommune ønsker å ivareta innbyggerne i Lonkan, Helgenes og Brottøy på best mulig måte.

 

Politikeren føler seg ganske sikker på at saken nå får et positivt utfall.

– Jeg kan ikke tenke meg annet enn at dette skal gå greit. Jeg håper også for innbyggerne som bor der sin del at dette går i orden. Det hadde rett og slett ikke vært brukandes dersom det opprinnelige forslaget til Posten hadde blitt stående. Hurtigbåten går jo forbi der uansett, slår Kurt Jenssen fast.

Det var BLV som først omtalte at saken nå sannsynligvis får en løsning.