Hadsel videregående holder stengt, mens Sortland holder åpent

På grunn av værsituasjonen i Vesterålen, har ledelsen ved Hadsel videregående skole besluttet å holde skolen stengt fredag. Sortland videregående er åpen som vanlig.

Blir dyrere: Utbedringen av Hadsel videregående skole blir 35 millioner dyrere, som følge av lønns- og prisvekst, men også grunnet økte rådgiver- og ombyggingskostander. Foto: Per Eivind Knudsen 

Hadsel

– Det er første gang i løpet av mine fem år som rektor her, sier Inge Holm til Bladet Vesterålen.

Til VOL forteller Holm at de gjorde en totalvurdering om å stenge etter at de hadde snakket med både Boreal, vegvesenet og fulgt grundig med på værmeldingen for fredag.

– Værutsiktene er omtrent de samme som torsdag. Vi vurderte det dithen at det var for elevenes beste å holde skolen stengt. Det handler om vær, sikkerhet og ikke minst at det er mange elever som skal hjem i helgen. Vi ønsker ikke å komme i en situasjon der været hindrer dem i å reise hjem, sier Holm, før han legger til:

– Nå er det slik at kombinasjonen vindstyrke og høy flo er avgjørende for transporten over Hadselbrua. Når begge de to parametrene er til stede, er vi svært lite lystne på å risikere at det står over 100 ungdommer på andre siden av Hadselbrua og ikke kommer seg over, sier Holm.

På spørsmål om det skal foregå noe slags administrativ aktivitet på skolen fredag, svarer han:

– Nei, det eneste som blir åpent er sentralbordet. Ellers er skolen stengt, slår rektoren fast.

Sortland åpen

Sortland videregående skole er åpen:

– Det er fint om dere kan legge ut at vi har vanlig skole i dag, skriver rektor Rune Lødemel i en e-post til VOL fredag morgen.