Stolpe i Bergvika ble brukket av fallvind:

Mistet strømmen i Hadsel

Flere av abonnentene til Trollfjord Kraft har mistet strømmen på Hadseløya og deler av Langøya. Årsaken er fallvind som brakk en stolpe i Bergvika.

Trollfjord Kraft håper å ha strøm tilbake til alle sine kunder på Hadseløya i løpet av ettermiddagen.   Foto: Arkivfoto

Hadsel

340 kunder på yttersida av Hadseløya og deler av Langøya og Kalsnes var på et tidspunkt uten strøm torsdag kveld. Fredag morgen er strømmen oppe igjen.

Mange rammet

Med det samme hendelsen skjedde var hele yttersida av Hadseløya mørklagt og fri for strøm.

Vakthavende hos Trollfjord Kraft, Robin Jakobsen sa torsdag kveld at de arbeidet for fullt på stedet for å få tilbake strømmen.

– Vi var oppe i 340 kunder med det samme dette skjedde, hele yttersida av øya lå ute et øyeblikk. Per nå er det bare 17 kunder som er strømløse. Det er veldig lokalt, feilen er i to trafoer i Bergvik utenfor Stokmarknes som er ute, sa Jakobsen.

– Vi har montører som er ute og jobber, de prøver å henge seg fast i stoplene så godt de kan. Det er en stolpe som er blitt brukket i Bergvik som er årsaken til problemet. Vi prøver nå å få koblet om slik at vi får spenningsnett til alle trafoene. Slik at vi kanskje har strømmen tilbake i løpet av en times tid.

Brukket av fallvind

De to trafoene det gjaldt, falt ut da en stolpe brakk i uværet.

– Det er tydeligvis ganske kraftige fallvinder som kommer ned fra fjellet der ute i Bergvik. Vi skal prøve å få skiftet ut stolpen så fort været løyer, men det er ikke bare enkelt å få det til, fortalte vakthavende hos Trollfjord Kraft, Robin Jakobsen.

Han fortalte at montørene  deler av den biten av linja der den skadde stolpen var, og at dette ble koblet om. slik at man fikk trafoene i drift. Kraftselskapet hadde forberedt seg på uværet, og hadde mange i beredskap.

– Vi har holdt igjen alle montørene som var tilgjengelig, i tillegg til at vi har folk hjemme som er beredt til å rykke ut om noe skulle skje. Og vi er tre mann på driftssentralen, slik at vi er godt skodd til å ta det som kommer, sa han torsdag kveld.