Hadselbrua foreløpig åpen, men kan bli stengt i løpet av dagen:

– Vinden er sterk, men vi har foreløpig ikke sjøproblemer

Hadselbrua ble stengt torsdag ettermiddag og har vært åpen siden. Ifølge prosjektleder i vegvesenet, Magne Berg, vil en ny stengning være avhengig av sjøforholdene.

Hadselbrua  Foto: Hans Christian Haakonsen

Hadsel

– Akkurat nå er ikke vindretningen så ille som den var i går. Det blåser nordvest, som betyr at det ikke er så ugunstig med tanke på moloen, forteller Berg til VOL.

Den største utfordringen, og årsaken til at brua eventuelt blir stengt igjen i løpet av dagen, er høy sjø og at det blir kastet stein opp i veibanen.

– Det er det største problemet og en vesentlig årsak til at vi eventuelt stenger. Foreløpig ser det bra ut, men det er meldt høy flo ut på dagen. Vi følger nøye med på situasjonen, slår Berg fast.

Berg kan for øvrig fortelle at det er mulig å komme seg til og fra i Vesterålen, inkludert over Kjølhågen, og at ingen av veistrekningene eller andre bruene er stengt. Han oppfordrer folk likevel til å være forsiktig når de er ute og kjører.

– Kjøreforholdene er utfordrende og det vil være sterk vind en god stund til. Det er også meldt om polare lavtrykk som kan komme inn. Derfor er det viktig at folk er obs på værutsatte steder, og særlig yttersida i Øksnes, Andøy og Bø, slår han fast.