Nominasjonsmøte Hadsel Arbeiderparti:

– Det aller viktigste for meg er at folk i Hadsel skal ha det best mulig

Søndag kveld ble det helt klart hvem Hadsel Arbeiderparti har som listetopper til kommunevalget i høst. Åge Hilmar Rusten, som er ordførerkandidaten, sier at det har vært skummelt å si ja til noe slikt.

Viktoria Linnea Høybakk og Åge Hilmar Rusten under nominasjonsmøtet til Hadsel Arbeiderparti søndag kveld.  Foto: Atle Nielsen

Hadsel

– Folk snakker om skrekkblandet fryd, men for meg har det så langt vært skrekk. Det er skummelt å si skulle si ja til noe sånt, sier han søndag kveld.

Han synes samtidig det er utrolig spennende.

– Det aller viktigste for meg er at folk i Hadsel skal ha det best mulig. Det som står mitt hjerte aller nærmest er å jobbe for de svake og de som trenger hjelp.

– En solid førstekandidat

Ketil Johnsen, leder av nominasjonskomitéen, sier at Rusten er stødig mann, men god økonomiteoretisk kunnskap.

– Han er alltid godt forberedt til møter og stiller gode og kritiske spørsmål. Han har også vist seg å være en god debattant og er en solid førstekandidat, sier Johnsen.

Forslaget om å ha Rusten som ordførerkandidat og Viktoria Linnea Høybakk som varaordførerkandidat, ble under søndagens møte vedtatt ved akklamasjonsrett uten innvendinger fra de fremmøtte medlemmene.

– En åpenbar kandidat

Den nåværende hadselordføreren, Siv Dagny Aasvik, var veldig positiv til valget partiet hadde tatt.

– Jeg har ikke turt å si det til noen før nå, men for meg er Åge en åpenbar kandidat. Han er analytisk god og faglig sterk, men har enda viktigere evnen til å se mennesker oppi alt. Det er en avgjørende egenskap for en ordførerkandidat og forhåpentligvis ordfører, sa hun.

Om Høybakk sa Aasvik at hun var stolt over at de har en ung, voksen dame, som varaordførerkandidat.

– Viktoria er utrolig kunnskapsrik til å være så ung. Hun har ved flere anledninger også vist mot ved å kreve fra talerstolen at politikerne i kommunestyret må oppføre seg. Den viktigste egenskapen hos Viktoria er imidlertid den organisatoriske. Jeg er sikker på at hun kommer til å være med på å spille Åge god.

Høybakk forteller at hun takket ja for rundt to uker siden og at hun ikke var i tvil om at hun ønsket plassen som varaordførerkandidat.

– Jeg ønsker å bidra med ungdommens perspektiv på politiske saker og hvilke saker som er viktige for dem. I kommunestyret i dag er det mest 40+ og det vil være bra med en foryngelse, sa hun.