Sjakkturnering i rute på Stokmarknes:

– Dette har vi manglet i Hadsel, så jeg håper det ikke er siste gang

Lokale hjernetrimmere var samlet til trekk og tevling i flerbrukshallen på Stokmarknes søndag. – Det er et kjempebra tiltak, sa Zaklina Todorovic mellom slagene.

MATT TIL SLUTT: Zaklina Todorovic måtte til slutt gi tapt for lederen i Sortland sjakklubb, Håkon Tonulltre Natvig.  Foto: Atle Nielsen

Hadsel

46-åringen fra Stokmarknes var eneste kvinnelige deltaker i turneringen der 15 sjakkere møtte hverandre til brettkamp.

– Jeg ble med for å se hvordan det var. Jeg har spilt sjakk siden jeg var liten, men det begynner å bli lenge mellom gangene nå. Derfor synes jeg det er flott at det arrangeres noe slikt. Denne typen tilbud har manglet her på Stokmarknes, så jeg håper det blir flere ganger, sa hun.

– Litt mer stress enn jeg er vant til

Da VOL pratet med henne hadde hun spilt tre av dagens seks partier, der fortløpende rangering avgjør hvem som møtes i de forskjellige rundene. Status for Todorovic var én seier og to tap.

– Det er første gang jeg spiller med klokke, så det er litt mer stress enn jeg er vant til. Samtidig er det artig å spille sånn som de gjør på tv, fortalte hun.

KONSENTRASJON: Ali Halmas (hvite brikker) fra Melbu er blant annet en meget habil pokerspiller og vant mot Stokmarknes-mann Amund Greger. 

 

Tror på egen sjakklubb i Hadsel

Det var stort sett hadselværinger rundt kantinebordene, og selv uten å ha rukket noen særling evaluering av det pågående arrangementet, gikk hallsjef Mats Celius Oshaug langt i å garantere at ønskene om gjentakelse blir oppfylt.

– Denne gangen låner vi brett og utstyr av Sortland sjakklubb, men alle inntektene fra dagens turnering går til eget utstyr. Når vi har det på plass er det omtrent ingen grenser for hvor ofte vi kan ha slike dager eller kvelder.

– Er det rimelig å spå at det opprettes en egen sjakklubb i Hadsel?

– Ja, det regner jeg med at det gjør. I tillegg kan det jo tenkes at det arrangeres samlinger der folk kan spille andre brettspill eller kanskje e-sport. De klarer det i de store byene, hvorfor ikke her? Vi har lokaler som står ledige stort sett hele tiden, sa Celius Oshaug.

– Hvor viktig er det å legge til rette for fritidsaktiviteter i tillegg til de tradisjonelle som fotball og ski?

– Det er veldig viktig. Dette er en sosial arena der folk i alle aldre kan knytte nye bekjentskap - også dem som fra før driver med fotball og ski, sier han.

Topp tre av de 15 spillerne som deltok under turneringen ble:

  1. Martin Halsvik Larsen
  2. Jon Fredrik Åsvang
  3. Roy Arne Johannesen