Sjokkfritt nominasjonsmøte i Hadsel Høyre

Ingen ramlet av stolen i sjokk da Hadsel Høyre møttes mandag kveld for å banke gjennom valglista si. Trond Holten på topp, Lena Arntzen på andre og Andreas Johannessen på tredje. Alle kumulert.

Inger Hope, leder av nominasjonskomiteen i Hadsel Høyre, peker på at partiet er og blir mannsdominert. I løpet av kvelden økte dog prosentandelen valgbare kvinner med 25 prosent. Eller, fra fire til fem. 

Hadsel

Selv om andre partier har vært mer tilbakeholdne når det gjelder hvem de har ønsket å ha som ordførerkandidat, har Høyre vært klare på at de ønsker Holten på førsteplass, og som forhåndsvalgt satt Holten trygt i stolen mandag kveld.


– Ujevn fordeling mellom menn og kvinner er et generelt problem

Arne Ivar Mikalsen (V) sier partiet hans alltid jobber for god balanse. – Jeg tror vi greier det fint nå også, men det er et generelt problem, sier han.

 

– Det har aldri vært så lett som denne gangen, sa leder av nominasjonskomiteen, Inger Hope.

Høyre er imidlertid klare på at de skulle hatt flere kvinner med på listen. Kun fire navn var med sist VOL omtalte nominasjonsprosessen, og mandag kveld kom ett (1) nytt kvinnenavn på lista. Men selv med medlemsvekst i året som gikk, er og blir partiet et mannsdominert parti.

– Vi har mest menn, men nominasjonskomiteens største fokus har vært på å få med folk som ønsker å bidra på lista, sier Hope.


Her er Høyre-lista i Hadsel
 1. Trond Holten, Melbu (valgt)
 2. Lena Arntzen, Sandnes
 3. Andreas Ø. Johannessen, Stokmarknes
 4. Ivar Fredriksen, Sandnes
 5. Roar Holten Steffensen, Melbu
 6. Terje Nikolaisen, Sandnes
 7. Mona Løveng, Stokmarknes
 8. Nils-Olav Larsen, Stokmarknes
 9. Wongsanao Charnsawad, Melbu
 10. Reid-Are Pedersen, Stokmarknes
 11. Anne Lise Schei, Sandnes
 12. Harald Kristian Vatndal, Stokmarknes
 13. Bjarne Hals, Stokmarknes
 14. Julie Merethe Johansen, Stokmarknes
 15. Ove Schei, Stokmarknes
 16. Eilert Ellingsen, Sandnes
 17. Raymond Løveng, Stokmarknes
 18. Tommy Torp, Sandnes
 19. Martin Bjørnå, Stokmarknes
 20. Ragnhild Verningsen, Stokmarknes
 

Andre prioriteringer

Andrekandidat og leder for Hadsel Høyre, Lena Arntzen, sier til VA mandag kveld at hun ikke opplever det er frykt for hets i sosiale medier og vanskelige tilbakemeldinger som gjør at kvinneandelen på lista ikke er høyere.

– Jeg tror det handler om prioritering, andre verdivalg og at det rett og slett ikke er nok interesse, sier hun.

Samtidig legger hun ikke skjul på at politikk for mange kan fremstå som komplisert, formelt og regelbundet. Men mest av alt lite interessant, på grunn av språkformen i politiske debatter.


– Fire damer på valglista er for tynt

Høyre-leder Lena Arntzen skulle helst sett jevnere kjønnsfordeling på lista som skal stemmes over neste mandag. – Men jeg er ikke overrasket, sier hun.

 

– Jeg snakket seinest i helga med en som fortalte at han kunne sitte og høre på radio, glemme seg bort, for så å oppdage at han hørte på kommunestyret i Bø. Da skrudde han av, sier Arntzen.

– Dette er en veldig oppegående mann, så hvordan ser de yngre på politiske debatter, undrer hun.

Hun mener samtidig at de andre partiene har gjort et godt stykke arbeid når det gjelder å finne kandidater til årets kommunevalg.

– Jeg har ikke sett noen svake ordførerkandidater så langt, sier Arntzen.
Bildetekst: