Boreal krever 80.000 kroner for å levere post på kaia. Nå tar Posten selv grep for å løse problemet

Forslaget om å levere post til beboerne på Innlandet i Hadsel, med hurtigbåt, blir ikke noe av.
Hadsel

– Jeg mener at det er helt uakseptabelt. Det burde kunne være mulig for Boreal å få til en avtale for en billigere penge, sier fylkesråd for samferdsel i Nordland, Svein Eggesvik til NRK Nordland.


Beboere i Lonkan, Helgenes og Brottøy må hente posten på Hennes:

Vil bruke fem timer til postkassen

Fra 1. februar 2019 må innbyggerne i Lonkan, Helgenes og Brottøy til Hennes for å hente posten. For de som ikke har egen båt vil dette si at turen til postkassen vil ta rundt fem timer.

 

VOL har tidligere skrevet at flere av beboerne på Lonkan, Helgenes og Brottøy i Hadsel, kunne havne i en situasjon der de fra 1.februar måtte reise fem timer til Hennes for å hente post i egen postkasse. For tre uker siden så det ut til at saken var i ferd med å løse seg. Eggesvik tok kontakt med Boreal i forbindelse med at hurtigbåten kjører forbi de nevnte stedene tre ganger i uka, i håp om at båten kunne ta med seg innbyggernes post og levere den på kaia.


Fikk beskjed om at de måtte bruke fem timer for å hente posten. Nå nærmer saken seg en løsning

Før jul skrev VOL at flere av beboerne på Lonkan, Helgenes og Brottøy i Hadsel, kunne havne i en situasjon der de fra 1.februar måtte reise fem timer til Hennes for å hente post i egen postkasse. Nå går det mot en sannsynlig løsning på den betente saken.


Prøvte å forhandle

Nå viser det seg at Boreal ikke går med på denne løsningen. Årsaken er at Boreal ber om 80.000 kroner i året for at deres ansatte skal gå noen meter unna fergekaien for å levere posten i postkassene på Lonkan, Helgenes og Brottøy.

– Vi tilbyr å legge til et ekstra anløp i uka til disse stedene, samt at Posten får gratis frakt i våre båter. Resten er ute av våre hender. Vi har forsøkt å forhandle med Boreal, men de rikker seg ikke, sier Eggesvik til NRK Nordland.


Varaordfører Kurt Jenssen (Sp) om den nye postløsningen på Innlandet:

– Det er uakseptabelt

Varaordfører i Hadsel, Kurt Jenssen (Sp), synes ikke noe om at beboerne i Lonkan, Helgenes og Brottøy fra 1. februar må hente posten sin på Hennes.


Skisserer løsning

John Eckhoff, som er pressesjef i posten, bekrefter overfor NRK at de ikke ble enige med Boreal om en løsning, blant annet fordi prisen de krevde var for høy. Ifølge Eckhoff tar Posten nå grep for å finne en løsning på postproblematikken. De vil nemlig sette opp ti postkasser på Stokmarknes, hvor innbyggerne på de nevnte stedene kan hente sine postleveranser. Ifølge kanalen foretrekker innbyggerne denne løsningen fremfor å hente posten på Hemnes.


Varaordfører Kurt Jensen (Sp) om postsituasjon for innbyggerne på Innlandet:

– I mine øyne er det så vanvittig

Kurt Jenssen (Sp), varaordfører i Hadsel kommune, sier til VOL at han synes det er forkastelig at Boreal skal ha 80.000 kroner i året for å gå noen få meter til postkassene i Lonkan, på Helgenes og Brottøy. Samtidig synes han heller ikke noe om at Posten Norge AS forventet at Nordland Fylkeskommune skulle betale for dette, når de allerede hadde lagt til rette med ekstra anløp for hurtigbåten.