– Kjellen er jo en type som kaller en spade for en spade, og det gjør nordlendinger også

Lørdag er det Vesterålen-premiere på showet «Klypa- Med prostata mot stjernene» i Hurtigrutens hus. I spissen står den hissige og frittalende Kjell Kjellen Bigset.

Kjellen Bigset

Hadsel

Bigsets opphavsmann, ørstingen Thomas Ryste, gleder seg til å opptre på Stokmarknes for første gang.

– Det er et helt nytt land for oss. Egentlig skulle jeg vært der for tre år siden, men måtte avlyse. Min erfaring så langt er at nordlendinger forstår Klypa-humoren veldig godt. Kjellen er jo en type som kaller en spade for en spade, og det gjør nordlendinger også, sier Ryste.

I slutten av januar startet han sin turne-debut i Nord-Norge, i Mosjøen. De neste to månedene skal komikeren spille seg oppover hele kysten, før det hele ender i Kirkenes.

Prostatasjekk

Lørdag er det altså Hurtigrutens hus som står for tur. 42-åringen begynner å bli en rutinert scenekomiker. I år er det nemlig 15 år siden han satte opp sitt første sceneshow, med nevnte Kjellen Bigset og flere andre karakterer.  I «Med prostata mot stjernene», er karakterene færre. Showet er sentrert rundt Bigset, som går gjennom en aldri så liten midtlivskrise.

– Jeg har spilt showet i to og et halvt år nå. Kjellen er en folkelig karakter som mange kjenner seg igjen og som treffer noe hos mange. I denne forestillingen har han kommet dit i livet at det er på tide å sjekke prostata. Han er nyforelska i en ung dame, og prøver å tilpasse seg en ung livsstil som innebærer yoga, drikking av smoothie, og flere andre aktiviteter som han har begitt seg ut på i forelskelsens glød, forteller Ryste, og legger til at forestillingen totalt inkluderer fire karakterer.

Eksklusivt

Mange av Rystes figurer er å finne i ulike snutter på Facebook og You Tube, ofte i fri og eksentrisk utfoldelse. Sunnmøringen understreker likevel at det er noe helt annet å se sceneshowet live.

– Ingenting av materialet som ligger på You Tube og Facebook blir fremført på scenen. Alt som skjer i showet er eksklusivt. Der får man et mye nærmere forhold til karakterene og kommer tettere på. For publikum er det en og en halv time med sikkerhetsbeltet på, slår Thomas Ryste fast.

– Friskt og gjennomført show

Daglig leder i Hurtigrutens hus, John Arne Mathiesen, har stor tro på at Klypa-showet vil harmonere godt med lynnet til det vesterålske publikummet.

– Det er et friskt og gjennomført show som vi nordpå bør like, med artige karakterer. Jeg tror at forestillingen kommer til å bli kanongøy, sier Mathiesen.

Med tanke på at Klypa er et nytt bekjentskap for mange i Nord-Norge, i alle fall på scenen, oppfordrer Mathiesen folk til å ta turen på lørdag.

– Selv om man lurer på hva det er, håper jeg mange tar sjansen på å oppleve noe nytt. Jeg tror det definitivt at det blir et godt bekjentskap for folk som ikke har sett Klypa før, slår John Arne Mathiesen fast.